10 najboljih filmova 2010.

Autor ShiftDelete 2.01.2011. Pregleda: 14911
12345678910    Naša ocena: 10.00
Loading...Loading...

Sjajna godina je za nama. Hvala vam na čestitkama. Na početku prošle godine napisali smo post nazvan “Deset najboljih filmova 2010.”, sarkastično naravno, ukazujući na to da su to zapravo najočekivaniji filmovi. Za većinu smo pogrešili. Neke smo pogodili. Evo naše konačne presude. Šta vi mislite?

Deset najboljih filmova 2010. Movie Poster10. The A-Team Jeboja, ovaj flm je zaslužio da bude, ne samo na svim listama, već u svm srcima. Niko nije očekivao, od dosta prosečne ekpe stvaralaca (sem Lijama Nisona) da napravi ovakvu moćnu, dobru i zabavnu akciju. Kapa dole, ko nije skinuo ovaj film mož se ubije.

9. Exit Through the Gift Shop Dokumentarac i mokumentarac koj iz tajnosti snima razvoj modernog društva, njegov smisao za estetiku, koji objašnjava šta je koncept i izražaj, a šta proseravanje i koliko je tanka granica između ta dva. Naravno radio ga je jedan on najcenjenijih i najmisterioznijih kritičara modernog društva – Benksi.

8. Winter’s Bone Sjajan i najbolji nezavisni film ove godine. Ljudska patnja i nadanje besprekorno uhvaćeni na celuidnoj traci, nije nam čak ni smetalo što smo takvih priča odgledali na desetine. Odlična gluma dosta nepoznatih igrača. Mala je toliko slatka da smo spakovali torbe da idemo u američku vukojebinu da joj pomognemo.

7. Buried Kome srce nije preskočilo tokom ove odlične moždane torture taj je psihopata ili ćorav. Rajan Rejnolds u svom najboljem izdanju u dosta skučenom prostoru sa baterijskom lampom. Ovaj film je upao na listu u foto finišu jer je kod nas stigao u poslednjoj nedelji decembra.

Deset najboljih filmova 2010. Movie Poster6. I’m Still Here Šta reći o ovom mokumentarcu a da već nisam rekao u recki ranije napisanoj. Joakin Finiks odlazi korak dalje u pojmu termina gluma i srozava i uzdiže svoje telo i duh do takvh granica da se naježite. Ovaj film nije za svakoga, ali mi ga stavljamo na listu. Realno kada smo slušali šta vi mislite?

5. Scott Pilgrim vs. the World Ovo je totalno film za našu dušu. Oni samo par godina stariji od nas se zgražavaju, jer im je ovo uvreda za filmsku umetnost. E pa jebiga. MI volimo video igrice. I kao većina takvih ljudi nije nam lako da pričamo sa ribama. Posebno onim koje imaju milion bivših frajera.

4. The Town Novi flm Bena Afleka je izazvao gomilu polemika, ali ne i kod nas. Napetost, drama, malo ublažene patetke, odlično ostvarenje sa jasnim stavom i izražajem. Možda nije dobacio kao prethodnik, ali totalno jebe kevu.

Deset najboljih filmova 2010. Movie Poster3. Kick-Ass Da l ste ikada želeli da udete superheroj? Realno, ja ne znam nekog ko nije. Ovaj film nas je podsetio na to da ne moramo da čekamo da nas ujede pauk ili da se sjebemo u laboratoriji da bi to postali. Meni je ovo ostvarenje bukvalno pocepalo srce kao nepismen Politiku. Topao, hrabar, jedinstven, vredan trećeg mesta.

2. The Social Network Američko korporativno društvo se izdiglo toliko visoko, da je sve teže razumeti i simplfkovati stvari koje se odvijaju iza kulisa. Dejvidu Finčeru je to pošlo za rukom u dokumentovanju najvećeg društvenog fenomena u ovom veku. Napeto, spontano, ljudski i životinjski. Najpametniji i najbrutalnji ostaju na nogama.

1. Inception “Always imagine new places.”
  9 komentara na "10 najboljih filmova 2010."

 • Pedja says:

  Shutter Island definitivno zasluzuje da udje na ovu listu….

 • ShiftDelete ShiftDelete says:

  Moja greška, nekako sam bio uveren da je poslednji film Martina Skorsezea iz 2009. godine. U svakom slučaju Shutter Island ubacite negde među prva 3 po slobodnom nahođenju.

 • b says:

  you dont know jack i shutter island fale

 • Cile says:

  Ma daj kick ass ?!!? Ahaha po meni film je totalni fail .. -,-"

 • Pedja says:

  Evo po meni ne 10 ali pet filmova koji su obelezili proslu 2010 godinu (btw totalno razacoran sa filmovima u 2010)

  1. Shutter Island
  2. Cemetery Junction
  3. Toy Story 3
  4. Inception
  5. Black swan

  Bonus film
  Scott Pilgrim vs. the World zbog dobre inovativne ideje :)

 • Stefan says:

  a Saw 3D???

 • Dalajla says:

  Ma daj,
  Inception???????

 • pedja 2 says:

  kick ass i a team nikako na ovoj listi ne pripadaju, a inception bi trebalo biti no 1:). moja presuda:)

Odgovori na "10 najboljih filmova 2010."

Komentar će biti objavljen kada ga moderator odobri.