Death Race 2000 (1975)

Autor dalilebadale 26.10.2009. Pregleda: 5021
12345678910    Naša ocena: 6.50
Loading...Loading...

Kako opisati ovako sulud film? Snimljen (vama mladima) davne 1975. ovo nesvakidašnje ostvarenje ponosni je predstavnik treš SF žanra. Priča se, kao što je nagovešteno, odvija u tada dalekoj i distopijskoj dvehiljaditoj, u ekonomskom krizom uništenoj Americi. Diktatorski nastrojen predsednik i njegova strahovlada organizuju masovne gladijatorske igre za zabavu naroda, a ubedljivo najpopularnije takvo dešavanje je transkontinentalna trka u modifikovanim retro automobilima. Takmičari u ovoj trci ne samo da moraju da se međusobno utrkuju za poziciju, već i za broj poena koji raste zajedno sa brojem ljudi koje pregaze usput. Šarmantan detalj – penzosi nose najviše poena.

Tehnički, filmu se vide i godine i poreklo. Fotografija je okej, ali je zvuk često upotpunjen u najmanju ruku čudnim semplovima. Specijalni efekti su rudimentalni, retki i simpatični, i najčešće se svode na krv i eksplozije. Sami automobili su prilično banalno dizajnirani i najviše podsećaju na crtani Wacky Races.

Pored kritike krvožednog nacionalnog sporta kao prilike američke nacije, film vrca banalnim humorom, uglavnom baziranom na nonsensu i igranju rečima. Gluma je očajna i pored par danas zvučnih imena (David Carradine, Sylvester Stallone) i nekolino ikona B produkcije koje ćete možda prepoznati (Mary Woronov, Martin Kove). Ipak, s obzirom da reditelj sve vreme koristi jezik treš filma, nije sigruno da li je ovo posledica ili namera. Sveukupno, po mišljenju gorepotpisanog, film uspeva da, namerno ili ne, upadne u so bad that it is good kategoriju, koja je ipak jako individualna. Šest ipo kemp kokica za ovaj matori klasik.

Žanr: Action | SF
IMDb rejting: 6.1/10   (9,129 glasova)
Reditelj: Paul Bartel
Igraju: David Carradine, Simone Griffeth, Sylvester Stallone

Naziv: Death.Race[2000]DvDrip.XviD-NFO
Trajanje: 84 min
Veličina: 699 MB
Video: XviD – 496×368 – 111KBps
Audio: stereo

Linkovi: IMDbTrailerRT

Torent: TPB

    2 komentara na "Death Race 2000 (1975)"

  • newlife says:

    ahahahahahhahahah citav jebeni film sam pogledao!
    uzassssss nad uzasima je film.
    naj gori film u zivotu koji sam pogledao!!!!!

Odgovori na "Death Race 2000 (1975)"

Komentar će biti objavljen kada ga moderator odobri.