District 9 (2009)

Autor dalilebadale 16.11.2009. Pregleda: 6820
12345678910    Naša ocena: 5.00
Loading...Loading...

Piter Džekson predstavlja vam Distrikt 9. Šta? Niste impresionirani? Ali znate li, ovaj film govori o vanzemaljcima. U getu. U Južnoafričkoj Republici. Shvatate li? Ovaj film ima slojeve!

Ono što sam ja video ne bi se moglo okarakterisati kao slojevito. Ne dajte se prevariti agresivnom kampanjom, pričama o realističnosti kvazi-dokumentarne forme i dinamikom akcionih scena iz trejlera, ovaj film je prosečan. Kao premisa poslužio je kratki film istog reditelja, Live in Joburg, sam po sebi sasvim zadovoljavajuće ostvarenje. Za razliku od pomenutog kratkog metra, Distrikt 9 gubi oštricu socijalnog komentara jako brzo nakon čega postaje (samo) akcioni film, prilično preplavljen klišeima. Ipak, ovo i nije obavezno loše, jer na kraju vidimo velikog robota. Sve što ima velike robote mora da je kul, ne? Veliki robot kasnije puca na ljude.

Čisto tehnički gledano, film je zaista okej. Ako progutate blede likove gluma i nije toliko loša. Efekti su, pogotovu za okvir budžeta, sasvim dobri. Autori su sa zadovoljstvom ubacivali povremeno otkidanje udova i pucanje glava, što ume da zasmeta kada se kombinuje sa polu-realističnim pristupom sa početka. Kamera manje ili više uspešno emulira dokumentarne kadrove, čak i u akcionim scenama, što daje donekle osvežavajuć pristup scenama prangijanja.

Sve u svemu? Nja, pet kokica. Kontate, kokice? Metafora za moju procenu kvaliteta filma, koja referencira na naslov sajta! Ova recenzija ima slojeve!

Žanr: Action | Drama | Sci-Fi | Thriller
IMDb rejting: 8.4/10 ( 87,985 glasova)
Reditelj: Neill Blomkamp
Igraju: Sharlto Copley, Jason Cope, David James, Mandla Gaduka

Naziv: District.9.BDRip.XviD-iMBT
Trajanje: 112 min
Veličina: 1.37GB
Video: Xvid – 640×352 – 1282kbps
Audio: AC3 5.1 – 448kbps CBR

Linkovi: IMDBTrailerOfficial SiteRT

Skini:

Megaupload:
http://www.megaupload.com/?d=R4Y70ZHN
http://www.megaupload.com/?d=8WBFSL0A

Torenti: MininovaTPB

Titlovi: ENSR

Odgovori na "District 9 (2009)"

Komentar će biti objavljen kada ga moderator odobri.