Gaj Riči – Filmografija

Autor seeker 13.08.2010. Pregleda: 14132
12345678910    Naša ocena: 8.88
Loading...Loading...

Gaj Riči PosterGaj Riči, jedan od najpoznatijih režisera današnjice i još poznatiji kao bivši Madonin muž, definitvno je jedan od retkih predstavnika svoje branše čiji skoro svaki film jako gotivimo i mislim da zaslužuje da prvi na našem sajtu dobije filmografiju kao retrospektivu stvaralačkog rada sada već ostvarenog umetnika.Lock, Stock and Two Smoking Barrels (1998)


Lock, Stock and Two Smoking Barrels Movie PosterOvaj film označava početak sage o gubitnicima i sitnim kriminalcima londonskog podzemlja koji igrom slučaja upadaju u bezizlazne situacije i rade sve da bi izvukli živu glavu.
Radnja prati četiri najbolja druga koji posle nameštene partije karata ostaju dužni ozbiljan keš Hariju ’Sekiri’ i njegovom uterivaču dugova (legendarni Vinnie Jones). Zahvaljujući tankim zidovima otkrivaju da njihove komšije iz susednog stana organizuju pljačku ozbiljne količine trave i rešavaju da im maznu plen i od njega vrate pare. Radnja se još više komplikuje kada u potpuno drugoj prevari nestanu dve jako vredne dvocevke.
Po mnogima Ričijev najbolji film, ovo ostvarenje je sasvim zasluženo dobilo epitet kultnog filma, a mislim da nema osobe koja u nekoj prilici nije čula legendarni soundtrack. 9 kokica i ništa više.Info:

Naziv: Lock, Stock and Two Smoking Barrels
Žanr: Krimi | Triler
IMDb rejting: 8.1/10 (123,584 glasova)
Režija: Guy Ritchie
Igraju: Jason Flemyng, Dexter Fletcher, Nick Moran, Jason Statham, Steven Mackintosh

Linkovi: IMDbRT


Trejler:
Skini:

Naziv: Lock stock and two smoking barrels[DVDRIP]XVID,MP3(KNIGHTY1973)
Trajanje: 107 min
Veličina: 700 MB
Video: Xvid – 528 x 288 – 790 kbps
Audio: MP3 2.0 – 112 kbps VBR

Torrenti: TorrageTorcacheZoink

Titlovi: ENSR


Snatch. (2000)


Snatch. Movie PosterU sada već originalnom i tipično svom stilu Gaj Riči nam donosi još jednu priču iz brunog života engleskog podzemlja.
Turčin (Jason Statham) samoproklamovani boks promoter i njegov partner upadaju u nevolju kada lokalni mafijaški bos od njih zatraži da organizuju i nameste meč. Stvari se komplikuju kada njihov borac Ciganin Miki (Bred Pit u svojoj najboljoj ulozi) uništi protivnika od koga je trebalo da izgubi. Za to vreme dešava se ogromna krađa dijamanata koja dovodi gomilu novih likova na scenu uključujući i Borisa Sečivo (Rade Šerbedžija) i Frenkija Četriprsta (Benicio Del Toro). Stvari postaju sve gore kada se ove dve radnje potpuno isprepliću.
Iako tematski i žanrovski jako sličan svom prethodniku razlika se najviše ogleda u zrelosti filmskog jezika. 9 kokica i zapamtite da se čuvate lika koji ima farmu svinja.Info:

Naziv: Snatch.
Žanr: Krimi | Triler
IMDb rejting: 8.2/10 (170,519 glasova)
Režija: Guy Ritchie
Igraju: Jason Statham, Benicio Del Toro, Brad Pitt, Alan Ford, Stephen Graham

Linkovi: IMDbRT


Trejler:
Skini:

Naziv: Snatch[2000]DvDrip[Eng]-Xombie
Trajanje: 104 min
Veličina: 700 MB
Video: Xvid – X x X – X kbps
Audio: MP3 2.0 – X kbps VBR

Torrenti: TorrageTorcacheZoinkTPB

Titlovi: ENSR


Revolver (2005)


Revolver Movie PosterE, ovo je sada već posebna poslastica. Šta se dešava kada svetski priznati režiser sa armijom fanova pokuša da ispriča sličnu priču na potpuno drugačiji način. I ubaci Rej Liotu u gaćama.
Posle sedam godina u samici, Džejk Grin (Jason Statham ko drugi?) je pušten iz zatvora. U sledeće dve godine on prikuplja dosta novca kockajući se i priprema osvetu Doroti Mača (Rej Liota), vlasnika kazina i čoveka koji je poslao Grina u zatvor. U partiji karata u kojoj je Džejk trebalo da izgubi, dere Maču do gole kože i koristi svaku priliku da ga isproziva. On za uzvrat ucenjuje Grinovu glavu, što nam dovodi zelenaše Zeka i Avija (Andre Bendžamin iz benda Outcast) koji nude Džejku protekciju u zamenu za sav keš koji je zaradio.
Radnju pratimo iz fleš-bekova i do kraja filma nismo sigurni ko je u stvari kome pravi neprijatelj. Jako inteligentan film koji je Ričijevu publiku podelio na dve grupe: one koji misle da je ovo jedno od njegovih najboljih ostvarenja i one koji hoće nazad sate svog života. 9.5 kokica od mene onako velikih, lepih.Info:

Naziv: Revolver
Žanr: Krimi | Drama | Misterija | Triler
IMDb rejting: 6.2/10 (30,673 glasova)
Režija: Guy Ritchie
Igraju: Jason Statham, Ray Liotta, Vincent Pastore, André Benjamin, Terence Maynard

Linkovi: IMDbRT


Trejler:
Skini:

Naziv: Revolver[2005]DvDrip[Eng]-aXXo
Trajanje: 110 min
Veličina: 700 MB
Video: Xvid – 552 x 226 – 786 kbps
Audio: MP3 2.0 – 96 kbps CBR

Torrenti: TorrageTorcacheZoinkTPB

Titlovi: ENSR


RocknRolla (2008)


RocknRolla Movie PosterGaj se ovde vraća svom oprobanom stilu, sitni kriminalci, veliki dug opasnom bosu, nepobedivi Rusi, ludi likovi, nestala slika, prelepa cica koja igra duplu igru….
Ovde se vidi da svetu (pod ovim mislim na filmske kritičare) ne možete ugoditi, ako se uradi nešto originalno – ne valja, ako se ponovi stari oprobani recept opet ne valja. Medjutim, ovaj film je našao put do Ričijevih fanova i možda malo šire publike što je definitivno zasluga našeg omiljenog Srbina Džerarda Batlera koji tumači glavnog lika. Meni lično, iako sam fan pomenutog glumca film nose dva savršena lika Arči (Mark Strong) i Zgodni Bob (Tom Hardy) koji su fantastično izneli jako komplikovane ličnosti.
Definitivno preporuka za opuštanje i zabavu, nećete se pokajati… 8 kokica.Info:

Naziv: RocknRolla
Žanr: Akcija | Krimi
IMDb rejting: 7.3/10 (51,173 glasova)
Režija: Guy Ritchie
Igraju: Gerard Butler, Tom Wilkinson, Thandie Newton, Mark Strong, Idris Elba

Linkovi: IMDbOfficial SiteRT


Trejler:
Skini:

Naziv: RocknRolla[2008]DvDrip-aXXo
Trajanje: 114 min
Veličina: 700 MB
Video: Xvid – 680 x 278 – 741 kbps
Audio: MP3 2.0 – 112 kbps CBR

Torrenti: TorrageTorcacheZoinkTPB

Titlovi: ENSR


Možda neko primeti da fali Swept Away sa Madonom, ali mislim da taj film niko i nije pogledao i da to što je Gaj Riči papučar ne treba da utiče na njegovu filmsku karijeru.

Takođe ne smemo da zaboravimo ni na njegovo poslednje ostvarenje, boks ofis hit Sherlock Holmes, koji već dugo imamo na sajtu u posebnom postu.

Odgovori na "Gaj Riči – Filmografija"

Komentar će biti objavljen kada ga moderator odobri.