Ironclad (2011)

Autor Sunsetter 19.07.2011. Pregleda: 19516
12345678910    Naša ocena: 7.50
Loading...Loading...

Ironclad PosterVolim srednjevekovne filmove. Mislim, ne one snimane u Srednjem veku, jer tad nisu imali kamere da ih snime, već filmove čija je radnja smeštena u Srednji vek. A ovo je jedan takav film. I to dobar. Konačno!
1200 i neka godina, ustanak barona u Engleskoj, nije nešto što se obrađuje u našim istorijskim udžbenicima, ali oni malo više obrazovani (ili koji su igrali neku igricu i pročitali šta piše u info) znaju da se taj ustanak dogodio zbog tiranije kralja Džona i da je taj ustanak doveo do potpisivanja čuvene Magna Karte, dokumenta koji ograničava apsolutnu kraljevsku vlast i garantuje određene slobode i prava građana. U to vreme, revolucionaran akt. Akt zbog koga se vredi boriti.
Dešavanja u filmu su nešto nakon potpisivanja Magna Karte. Kralj Džon, naravno nezadovoljan gubitkom apsolutne vlasti, okuplja vojsku Danaca (zajebani Vikinzi) i kreće da juri potpisnike Magna Karte, odnosno barone koji su takođe potpisali dokument. Na njegovom putu ključna tačka je tvrđava Ročester koja kontroliše čitavu Južnu Englesku, što shvata i Baron de Olbeni, i okuplja mali vod ljudi spremnih da brane tvrđavu do zadnjeg kapi krvi…
Ono, vrlo pristojan film, više nego pristojan štaviše. Kulturna i jestiva priča, sve se da progutati (mada, to zavisi od vašeg apetita), glumci su na veoma kul nivou, ima ih vrlo poznatih, da se sad ne kurčim poznavanjem imena glumaca :)
Takođe, atmosfera sveukupna, tj. kako bih rekao, a da, scenografija je do jaja, a i kostimi takođe, vrlo uverljivo, realistično, pravi Srednji vek. Ono, čak ne mogu da se setim nijedne veće zamerke. Ima jedna riba tu što me nervira (neka baronesa), ali da se to ignorisati.
Zaključak: vrlo kulturan i zabavan film o Srednjem veku, izvolite ga pogledati. ;)Info:

Naziv: Ironclad
Žanr: Akcija | Avantura
IMDb rejting: 6.3/10 (1,981 glasova)
Režija: Jonathan English
Igraju: Kate Mara, Jason Flemyng, James Purefoy, Paul Giamatti, Brian Cox

Linkovi: IMDbRT


Trejler:
Skini:

Naziv: Ironclad.2011.BDRiP.XViD-PSiG
Trajanje: 121 min
Veličina: 1.37 GB
Video: Xvid – 640 x 352 – 1168 kbps
Audio: AC3 5.1 – 448 kbps CBR

Wupload:
http://www.wupload.com/file/w867/168465675/Ironclad.2011.BDRiP.XViD-PSiG_psig-ironclad.2011.bdrip.xvid.avi

Torrenti: DirectTorrageTorcacheZoinkTPBKAT

Titlovi: ENSR

Odgovori na "Ironclad (2011)"

Komentar će biti objavljen kada ga moderator odobri.