The Brest Fortress (2010)

Autor Sunsetter 1.06.2011. Pregleda: 21617
12345678910    Naša ocena: 8.00
Loading...Loading...

The Brest Fortress PosterEee, konačno jedan dobar ratni film. S vremena na vreme se uželim nekog dobrog ratnog filma. Ali ono, stvarno dobrog, ne nekih američkih govana koje nam plasiraju kao reklamu njihove vojske.
Brest fortress je ruski visokobudžetni (kako mi se čini) ratni film. Radnja počinje u malom pograničnom gradu Brest u kome je stacionirana jedna divizija Crvene Armije. U okviru starog utvrđenja se nalazi pravi mali grad, kasarne za vojnike, bioskop, prodavnice, bolnica, sve što bi moglo zatrebati. I to je lepo mesto za život, ima lepih devojaka, vojnici se zezaju, do jaja život. Ali, neki likovi predosećaju predstojeću nemačku invaziju, i upozoravaju da vojska uglavnom nije na svojim pozicijama već se zezaju po utvrđenju i gradu. Oficiri ih osuđuju za širenje panike, jer su Rusija i Nemačka imale pakt o nenapadanju u to vreme. Međutim, kada Nemci konačno udare, bukvalno zatiču Ruse u svojim krevetima, nespremne… I onda nastaje haos rata, od idiličnog pograničnog mesta nastaje pakao, malobrojne i slabo naoružane ruske snage bivaju opkoljene za tren oka i isečene na više mesta. Ipak, pružaju žestok otpor protivniku, i Nemci nikako ne mogu da osvoje utvrđenje. Uprkos svemu ovome, Rusi shvataju da su odsečeni i da su ostali daleko iza linije fronta, i da im Crvena Armija ne može pomoći. Uz to saznanje, i užasnu nestašicu vode (Nemci su sipali benzin u vodovod) i hrane, pokušavaju očajnički da se probiju kroz obruč nemačkih snaga, ali neuspešno. Od svih branilaca Bresta (uključujući tu i porodice vojnika, medicinske sestre i ostale civile), preživeo je samo jedan dečak, koji u suštini i priča ovu priču…
Šta mi se dopalo: atmosfera u filmu, očaj se bukvalno može namirisati, nemoć da se išta uradi, ali svejedno, predaja nije opcija… Poredim ovaj film sa nemačkim filmom Der Untergang, ili poslednji Hitlerovi dani. Srdacno preporučujem oba.Info:

Naziv: The Brest Fortress (Brestskaya krepost)
Žanr: Drama | Akcija | Ratni
IMDb rejting: 7.7/10 (1,596 glasova)
Režija: Alexander Kott
Igraju: Andrey Merzlikin, Pavel Derevyanko, Veronika Nikonova, Aleksei Kopashov, Anna Tsukanova

Linkovi: IMDbRT


Trejler:
Skini:

Naziv: The.Brest.Fortress.2010.DVDRip.XviD.AC3-ViSiON
Trajanje: 138 min
Veličina: 2.22 GB
Video: Xvid – 720 x 304 – 1892 kbps
Audio: AC3 5.1 – 448 kbps CBR

Megaupload:
http://www.megaupload.com/?d=W99E29FB
http://www.megaupload.com/?d=N108KLUP
http://www.megaupload.com/?d=XIGN83KG
http://www.megaupload.com/?d=IGPO6D4S
http://www.megaupload.com/?d=Z22DD51P

Torrenti: DirectTorrageTorcacheZoinkTPBKAT

Titlovi: ENSR

Odgovori na "The Brest Fortress (2010)"

Komentar će biti objavljen kada ga moderator odobri.