The Hurt Locker (2008)

Autor seeker 17.02.2010. Pregleda: 7143
12345678910    Naša ocena: 8.00
Loading...Loading...

The Hurt Locker je film koji je ovogodišnji kandidat za Oskara za najbolji film. Sama ta činjenica ne govori mnogo o filmu, čak moglo bi se reci da stavra predrasude protiv njega jer svi znamo koliko je Oskar objektivna i nimalo politizovana nagrada. E sad kada se na to doda činjenica da je film o marincima u Iraku, ovo bi mogao da bude najmanje skidan film našeg sajta, zbog čega sam se trudio da vam ga predstavim na što objektivniji način.

Kada je u pitanju ratni film skoro je nemoguće da bude ravnodušan po pitanju rata. Ili je za ili protiv čak i ako je radnja centrirana na tri vojnika koji čine jedinicu za demontiranje bombi. Ovo nije anti-ratni film ali je definitivno rat prikazan u pravom svetlu iako su glavni likovi prikazani kao neka vrsta heroja. Ne želim da otkrivam delove radnje jer ne znam koliko bi bilo previše, mogu da vam kažem da je život u Bagdadu prikazan realno, da su Iračani normalni ljudi, da klinci trče ulicama i pokušavaju da Amerikancima uvale bioskopske kopije filmova kao dvdrip-ove, da stvarno ima ekstremista koje je skoro nemoguće razlikovati od civila, da su marinci previše paranoični i da jure u svojim blindiranim kolima i pucaju pre nego što postave pitanja. Drama je u tome što su oni u ratu kome se ceo civilizovani svet protivi ili čak ismeva. Što svaki dan ginu od samoubilačkih bombi, snajpera, mina a niko to ne ceni…nikom nije stalo. Nisu to ljudi koji su izazvali rat, oni su se jednostavno nasli tu i moraju da izdrže svoj rok. I kada se vrate kući posle svega sto su preživeli i videli treba da se prertvaraju da je sve u redu. Previše sam se raspisao i možda o pogrešnim stvarima ali to je razlog zbog kojeg mi se svideo ovaj film. Naterao me je da razmišljam o stvarima koje sam uzimao zdravo za gotovo. Najviše podseća na Black Hawk Down koji se ne centrira na dobru i lošu stranu konflikta već na veze koje se stvaraju medju ljudima u neljudskom okruženju. 8 kokica.

Žanr: Action | Drama | Thriller | War
IMDb rejting: 8.0/10 (39,652 glasova)
Režija: Kathryn Bigelow
Igraju: Jeremy Renner, Anthony Mackie, Brian Geraghty, Guy Pearce, Ralph Fiennes

Naziv: The Hurt Locker (2008) DVDRip XviD-MAX
Trajanje: 125 min
Veličina: 1.36 GB
Video: XviD – 624×336 – 1421 kbps
Audio: MP3 2.0 – 128 kbps VBR

Linkovi: IMDBOfficial SiteRT

Titlovi: SREN

Torrenti: TorrageTorcacheZoinkTPB

  11 komentara na "The Hurt Locker (2008)"

 • Gatsu Gatsu says:

  Ladno si mu dao 8k? Film je najgore njesra i trunku pozitivne kritike ne bi dobio od mene. Kapiram da neke američke redneck patriote i ultranacionalisti mogu da se samozadovoljavaju na scenu u kojoj on (spoiler) demontira 7 mina, mnogo je loko u isto vreme i posle zapali cigaru u inat zlom Iračaninu (koji u slobodno vreme verovatno muči decu i sitne životinjice bezrazvložno). Od mene 4.5 do 5 kokica max.

 • Gatsu Gatsu says:

  Pročitao sam, zato se i nerviram.

 • seeker seeker says:

  Ispravljeni linkovi

 • Ivan says:

  Ok je film, nadam se da ce preoteti neke oskare od Avatara…

 • eMMe says:

  Sve je to ok, ti mislis da je ql film, ja mislim da je skroz bzvz, ali da ga uporedjujes sa Padom crnog jastreba, ajoooooj, to ne bi smeo :) E to je film, ovo… ovo je samo pokusaj da se napravi iole drugaciji americki ratni film, a po mom misljenju ne da im nije uspelo, nego je totalan promasaj…

 • Mess says:

  Film je dobar ko kaze da nije taj nema pojma o cemu prica govori covek koji je odgledao mnogo filmova, zasluzuje i vecu ocenu.

 • 100% says:

  ne valja se pise odvojeno

Odgovori na "The Hurt Locker (2008)"

Komentar će biti objavljen kada ga moderator odobri.