Wild Card (2015)

Autor markoboban 12.04.2015. Pregleda: 257438
12345678910    Naša ocena: 5.00
Loading...Loading...

Wild Card posterJason Statham i Simon West (‘The Mechanic’, ‘The Expendables 2′) nastavljaju saradnju ne izlazeći iz okvira akcionog žanra. Inspirisan romanom ‘Heat’ autora Williama Goldmana, stiže nam još jedan remake. Razlog tome leži u činjenici da je roman već doživeo filmsku ekranizaciju – snimljen je ‘Heat’ 1986. godine, gde je Burt Reynolds tumačio naslovnu rolu.
Glavni baja u priči je Nick Wild, bivši kockar koga je porok doveo (i zadržao) pod skute blještave kockarske Meke. Za život zarađuje kao telohranitelj, a povremeno i kao siledžija-klovn spreman da primi koji udarac za dobar honorar. Zaplet počinje kada lokalnu starletu Holly pretuče sin moćnog mafijaškog bosa, arogantni Danny DeMarco (naravno uz pomoć dvojice ‘gorila’ k’o od brega odvaljenih). Nick uistinu nije savršen momak, niti moralni čistunac bez grehova, ali nesumnjivo ima taj izražen osećaj za pravdu. Teška srca popušta pred molbom svoje bliske prijateljice, te pristaje da joj pomogne kako bi riba (dobrano izmenjenog ličnog opisa) sprovela ličnu osvetu…
Akcija sa nekolicinom površno napisanih likova, nema nikakve pretenzije osim da nam obezbedi ispraznu instant-zabavu. Za jednokratnu upotrebu, po principu: upotrebiti i odbaciti. Tokom medijske promocije lako je bilo ukapirati kako je ovde struktura čitavog scenarija prilagođena žanrovskim konvencijama. Ovo je samo još jedan u nizu na brzinu sklepanih projekata, s očitom namerom da se komercijalizuje status Jasona Stathama. Danas verovatno najveća ikona akcionog filma, nije se nešto pretrgla, pa dobijamo jednodimenzionalno glumačko izdanje na kakvo smo već navikli. Naravno samo pod drugim imenom, dok je sve ostalo isto: opasni Britanac, s prepoznatljivim akcentom, nekadašnji specijalac sumnjive prošlosti, koji po običaju dobija šansu da se iskupi.
Ono što je unapred bilo označeno kao glavni adut, realno nije ispalo bog zna koliko impresivno. Par žestokih akcionih sekvenci, uz upotrebu neizbežnog stop-motiona, daju vizuelni identitet oskudnoj priči. Kamera je fino uhvatila dobro namontirane kadrove i tu nema ozbiljnijih zamerki. Muzička pozadina prikladno je dočarala lažni sjaj i iluziju da odlazak u kazino može da vam promeni život zauvek.
Iskreno očekivali smo makar malo duže trajanje i barem još neki dobar fajt ili makljažu s lošim momcima. Očigledno da nas je trejler prevario, jer sve je ostalo po onoj narodnoj: ‘obećanje – ludom radovanje’. Na bledunajvo glumačko izdanje nadovezao se i ostatak glumačke ekipe. Tatina ćerkica, Dominik García-Lorido dobila je priliku da iznese jednu značajniju rolu. Utisak je da ‘iver ipak može da padne daleko od klade’, jer je njen glumački senzibilitet (o talentu je izlišno govoriti) dijametralno suprotan od očevog (Andy Garcia, ako još niste provalili). Jedini koji ovde pleni pažnju je Stanley Tucci, ali je njegov lik lokalnog mafijaškog moćnika (zgodnog nadimka – Baby), suviše minoran i praktično ga ima samo u par scena, u završnom delu. Raskošna scenografija godi oku i mogla bi komotno da posluži u promotivne svrhe, za navlačenje lakovernih turista upravi kockarski raj. Kamera je lepo uhvatila eksterijere zahvaljujući dobro odabranim lokacijama na kojima je snimano: New Orleans, Nevada i ostrvo Corsica.
Moram da priznam da me je angažovanje Stathama za nosioca glavne uloge, nateralo da pogledam ovu akciju. Sada nakon odjavne špice, ostao je tek opor ukus i suočavanje s gorkom istinom da moj ljubimac, moderni akcioni heroj, olako narušava stečeni kredibilitet u akcionom žanru. Ne znam šta mu je ovo trebalo. Možda neke loše investicije, pozamašan kockarski dug ili nešto treće, ko će ga znati…
Rezime: tanka akciona priča, bez jasno definisane poente, diskutabilnog kvalitativnog dometa, koju bi mogli i da preskočite. Normalno ukoliko niste zagriženi fan pomenutog gospodina, kao autor ove recenzije.Info:

Naziv: Wild Card
Žanr: Akcija | Krimi | Drama
IMDb rejting: 5.6/10 (18,464 glasova)
Režija: Simon West
Igraju: Jason Statham, Michael Angarano, Dominik García-Lorido, Stanley Tucci, Sofía Vergara

Linkovi: IMDbRT


Trejler:
Skini besplatno:

Naziv: Wild.Card.2015.BRRip.XViD-juggs
Trajanje: 92 min
Veličina: 700 MB
Video: Xvid – 640 x 272 – 919 kbps
Audio: MP3 2.0 – 128 kbps CBR

Uputstva: DLCTorenti

DLC: Mega DLC

Torrenti: DirectMagnetTorrageTorcacheZoink

Torrenti HD 720p: MagnetTorrageTorcacheZoink

Titlovi: ENSR

Odgovori na "Wild Card (2015)"

Komentar će biti objavljen kada ga moderator odobri.