Deset najboljih filmova 2012.

Autor ShiftDelete 15.02.2012. Pregleda: 89168
12345678910    Naša ocena: 10.00
Loading...Loading...

Kao i svake godine urednici 2kokice.com se nalaze na tajnoj, svaki put različitoj, lokaciji u Evropi kako bi složili listu, kombinujući kompleksne matematičke algoritme posute sa par fizičkih modela, uz dobru dozu statistike, vračanja i iskustva, najboljih filmova u 2012. Mi dakle pokušavamo da, bez gledanja filmova predvidimo koja ostvarenja će ući u top 10 i obeležiti sledeću godinu. I svaki put smo omanuli. Sem ovog. Ovo će sigurno biti najprecizniji.

10. Django Unchained – Novo, nadamo se, remek delo reditelja Kventina Tarantina koji, makar za sada, nema promašaja. Nećemo vam otkrivati sinopsis, s obzirom da ga je cenenji reditelj pisao, možete da ga pretpostavite. Rećićemo samo da je ponovo okupio impozantnu ekipu: DiKaprio, Kristof Volc, Samuel Džekson, Don Džonson…

9. The Hunger Games – Štivo koje neodoljivo podseća na Hari Poterovu sagu, samo mnogo brutalnije konačno dobija svoju ekranizaciju. Režija i produkcija su u sigurnim rukama, trejler izgleda odlično pa ne postoji razlog da se brinemo oko budućnosti i kvaliteta ovog ostvarenja.

8. The Avengers – O ovom filmu se dosta pričalo poslednjih nekoliko godina. Avengers je priča o okupljanju svih Marvelovih super heroja: Ajronmena, Hulka, Kapetana Amerike, Tora i Crne Dalije u nameri da spasu svet i nas oduševe specijalnim efektima. Ovo je potencijalni fejl, ali radi naših dečačkih snova, spremni smo da rizikujemo i ovaj film smestimo na osmo mesto.

7. Men in Black III – Jedno od naših omiljenih ostvarenja se vraća na veliko platno. Nema reči kojim bi se moglo opisati naše klinačko oduševljenje prouzrokovano gledanjem prva dva filma sage o ljudima u crnom. Sam podatak da je ovo prvi ilegalni film koji sam posedovao vam govori dovoljno.

6. Skyfall – Danijel Kreg se vraća tamo gde ga najviše očekujemo: u smoking sa leptir mašnom sa utokom i prigušivačem u Aston Martinu. Danijel Kreg će ovog leta biti Džemjs Bond u Skyfall-u koji režira jedan od najtalentovanijih artista današnjice – Sem Mendez (American Beauty). Glavni negativac je ovog puta Javier Bardem. Možete li tražiti nešto više.

5. The Raven – Stara narodna poslovica kaže ko Vrano Vrani sve grane grabi. Džon Kjuzak se vraća kao slobodno tumačeni Edgar Alan Po, koji u poslednjim danima svog života juri serijskog ubicu po starim delovima Beograda. Od reditelja filma V for Vendetta očekujemo dosta.

4. Total Recall je jedan od klasika SF umetnosti. Ko ne veruje neka ode na Vikipediju. Verovatno prerani rimejk nam stiže sa Kolinom Farelom umesto Švarcenegera, što će svakako biti poboljšanje. Ipak od anonimnog reditelja koji u svojoj biografiji navodi samo filmove Underworld sage ne očekujemo puno.

3. Prometheus – Reditelj Ridli Skot se vraća svojim velikim snovima. Vraća se u doba pre filma Alien dok su mu u ekipi Šarliz Teron, Idris Elba (Luther) i Majkl Fasbender.

2. The Hobbit: An Unexpected Journey – Piter Džekson, sjajan reditelj se odlučuje da mu nije dosta para od Gospodara Prstenaca, koji je druga najuspešnija franšizna saga na svetu ikada. Uzima Hobit, delo Tolkina koje upućuje na događaje pre Frodoa i pravi od njega još par milijardi dolara. Nadamo se na dobar način.

1. The Dark Knight Rises – Šta reći a ne zaplakati. Kristofer Nolan, po nama najbolji živi reditelj se vraća da nam ispriča treći i poslednji deo sage o Mračnom Vitezu. Trejler nas je naterao da zadrhtimo, performans Kristijana Bejla da se uplašimo, pojavljivanje Toma Hardija da se nadamo. Gde god budemo bili na leto 2012. stižemo na premijeru.Odgovori na "Deset najboljih filmova 2012."

Komentar će biti objavljen kada ga moderator odobri.