A Prophet (2009)

Autor ShiftDelete 14.04.2010. Pregleda: 5388
12345678910    Naša ocena: 9.00
Loading...Loading...

A Prophet 2009 Movie PosterDanas vam predstavljam mnogo zajeban film. Ako ste mislili da se u Evropi lepo živi i da svima cvetaju ruže, a da je samo u Zabeli zajebano, za vas je film Un Prophete (ne znam kako se čita, pomozite mi), jedan od bisera evropskog filma sa kraja prošle godine, francuski film nominovan za Oskara o zatvoru i… pa uglavnom zatvoru.
Tahar Rahim, mlada nada nezavisnog glumišta (uskoro i u Kustinom filmu), tumači lik Malika, mladog Arapa koji završava u nekom francuskom zatvoru na šest godina. Bačen u novu sredinu gde vladaju druge socijalne norme, primoran je da se povinuje ljudima i normama koje u ćuzi vladaju…
Izgrađen na najfinijim motivima i scenama napetosti, ljudske patnje, beskompromisnog nasilja i, verovali ili ne, jako pitke i dinamične radnje ovaj film će vam objasniti zašto je ponekad dobro učiti školu i ne zajebavati se sa obijanjem trafika, tj. kako nije lako doći do sigurnosti unutar debelih zatvorskih zidova koji su spremni da te progutaju mnogo brže nego što si ti spreman da pružaš otpor.
Ovaj film nema većih mana. Ako niste spremni da gledate nasilje možete i da ga preskočite, međutim sa kojom preciznošću Jacques Audiard, reditelj ovog filma vodi kameru u samo srce evropskog kriminalnog miljea, obmotanog oko jednog malog pojedinca je stvarno nešto čemu vredi posvetiti skoro dva i po sata koliko traje ovaj film. Ne možete ostati ravnodušni, ni u jednom segmentu ovog mračnog dela, to vam mogu garantovati. 9 kokica. Najs.Info:

Žanr: Drama | Crime
IMDb rejting: 8.1/10 (8,860 glasova)
Režija: Jacques Audiard
Igraju: Tahar Rahim, Niels Arestrup, Adel Bencherif, Hichem Yacoubi

Linkovi: IMDbTrailerOfficial SiteRT


Skini:

Naziv: A Prophet [2009] 720p x264 [TYNYFYD]
Trajanje: 149 min
Veličina: 700 MB
Video: x264 – 1280×688 – 570 kbps
Audio: AAC3 2.0 – 64 kbps CBR

Torrenti: TorrageTorcacheZoink

Titlovi: SR

  5 komentara na "A Prophet (2009)"

 • Sale says:

  Samo da napomenem da je film “Profet” (tako se čita u originalu, Prorok u prevodu) bio nominovan u 13 kategorija na dodeli Cezara 2010 (francuski ekvivalent Oskaru) i dobio je 9 nagrada. Između ostalog za film godine, za režiju i za glavnu mušku ulogu. Film zaista vredi pogledati.

  • ShiftDelete ShiftDelete says:

   Da, da, jeste stvarno impresivan film. U početku me je odbijao jer sam mislio da je baziran samo na svojoj “crnoći” i nasilju, zato sam ga sa tolikim zakašnjenjem i odgledao, ali sam kasnije ostao bez reči. Definitivno najbolji evropski film iz prošle godine.

 • vik says:

  odličan!

 • jole says:

  Fil je stvarno dobar!
  Preporucujem svakome.
  Evo linka za triler
  Pozzdrav

  http://www.youtube.com/watch?v=3_XmxCHpyX4

 • dragan says:

  torrage ne radi

Odgovori na "A Prophet (2009)"

Komentar će biti objavljen kada ga moderator odobri.