Bright Star (2009)

Autor printsc 24.01.2010. Pregleda: 5685
12345678910    Naša ocena: 7.50
Loading...Loading...

Već duže vreme oklevam da napišem post o ovom filmu, jer mi za vreme gledanja rasploženje nije bilo na nivou, pa me je strah da se ogrešim o ovo ostvarenje odvlačio od pisanja. Razloga nema. Ovaj film je divan.

Priča je o poslednjim godinama engleskog pesnika Džona Kitsa kada upoznaje Fani, njegovu dragu do kraja (ne toliko dugog) života kao i najveću inspiraciju. Priča je skroz linearna i očekivana. Na početku se baš i ne slažu jer je Džon smatra daje Fani opsednuta modom i šivenjem, a ona nije baš ljubitelj poezije. Međutim, kada njemu umire brat  ona je sve vreme uz njega, što ih zbližava. Fani traži od njega da joj bude profesor, da joj pomogne da shvati poeziju i tako počinje njihov odnos. Problem sa njene strane je što je on siromašan, pa nije materijal za udaju. Uprkos tome nastavljaju da se viđaju…

Vrednost filma nije u priči već u prezentovanju iste. Kasting je bio odličan i njih dvoje su zaista odradili dobar posao, a rediteljka Džejn Kampion je uspela veoma realno da prikaže kako izgleda zaljubljenost. Pritom postoje scene koje izgledaju kao da su naslikane i zaista oduzimaju dah. Takođe su boje u filmu fantastične i često se koriste kako bi se bolje oslikala osećanja.

Ono što možda može da se zameri je to da je priča ispričana iz Faninog ugla, a mislim da bi bilo zanimljivije da su prikazali i Džonovu stranu, iako se kroz njihove razgovore često provlače Kitsovi stihovi. I, makar meni,  film je bio malo sporiji, dinamika je izostala.

Priča je u potpunosti u stilu Džejn Ostin, tako da ako ste voleli „Razum i osećajnost“ i „Gordost i predrasude“ ovaj film će vas oduševiti, jer je u suštini slična priča ali ispričana na bolji način.

Da skratim priču, ako volite drame i ljubavne priče ovo je film za vas, ako ne…pa možda ćete naći nešto u njemu što će vam se svideti.

Žanr: Biography | Drama | Romance
IMDb rejting: 7.4/10 (2,466 glasova)
Režija: Jane Campion
Igraju: Ben Whishaw, Abbie Cornish, Kerry Fox, Paul Schneider, Edie Martin

Naziv: Bright.Star.2009.DVDRip.AC3-SANTi
Trajanje: 119 min
Veličina: 1.37 GB
Video: Xvid – 592×320 – 1333 kbps
Audio: AC3 5.1 – 448 kbps

Linkovi: IMDBTrailerOfficial SiteRT

Skini:

Titlovi: SREN

Torenti: DirectMagnetTorrageTorcacheZoink

Odgovori na "Bright Star (2009)"

Komentar će biti objavljen kada ga moderator odobri.