Dorian Gray (2009)

Autor printsc 7.01.2010. Pregleda: 6466
12345678910    Naša ocena: 6.00
Loading...Loading...

Teško je razdvojiti knjigu od njene ekranizacije, jer sad treba da govorim o filmu, a ne o brilijantnoj ideji Oskara Vajlda. I to je najveci problem. Kada neko uzme da snimi film po ovakvoj knjizi treba da zna da nikada nece biti dovoljno dobar, ali ovaj film se tome nije ni približio. Previše bled i film i glavni glumci. Dorijan Grej ima takvu temu da treba da pustiš mašti na volju, a ne samo da prepričaš radnju romana. Priča je o mladom već spomenutom Dorijanu (Ben Barnes) koji dolazi u London jer mu je pokojni deda ostavio kuću. Mladi, naivni, lepi Dorijan upada u visko društvo Londona. Upoznaje Henrija Votona (Colin Firth), koji će ga iskvariti i slikara, Bazila (Ben Chaplin), koji slika Dorijanov portret, a kako priča teče ispostavlja se da to nije obična slika… da ne kvarim dalje.

Loše u filmu pored celokupnog utiska je, po mom mišljenju, i loš izbor glumaca. Colin Firth bez kog ne može da prođe ni jedna ekranizacija nekog britanskog romana je izuzetak. Ali Dorijan…joj Dorijan, čak je i prelaz od naivnog do monstruoznog Dorijana tako slabo izveden. A što se tiče stvari koje su mi se svidele,paa hm recimo scene opijenosti, gde su sebi dali malo na volju, ali je i to je dosta slabo. Ceo film je, po meni, skroz razblažen.

Sada izgleda kao da je film skroz loš, ali kako kucam tako mi zaista ne pada na pamet nijedna pohvala, verovatno zbog preeevelikih očekivanja. Ipak treba pogledati film jer ćete se podsetiti genijalne ideje, ili će vas podstaći da pročitate knjigu. Da, ostaviće na vas utisak i razmišljaćete narednih par sati o njemu, ali to nije zbog uspeha reditelja, već pisca. Dakle nije toliko loše, ali je mnogo da bude mnogo bolje. 6.0 kokica

Žanr: Drama
IMDb rejting: 6.6 (3040 glasova)
Režija: Oliver Parker
Igraju: Ben Barnes, Colin Firth, Rachel Hurd-Wood, Rebecca Hall, Emilia Fox

Naziv: Dorian.Gray.DVDRip.XviD-MerryChristmas
Trajanje: 112 min
Veličina: 708MB
Video: Xvid – 624×336 – 876kbps
Audio: MP3 2.0 – 128kbps VBR

Linkovi: IMDBTrailerOfficial SiteRT

Skini:

Megaupload:
http://www.megaupload.com/?d=23M2PWM5

Torenti: TPBBTJunkie

Titlovi: ENSR

    2 komentara na "Dorian Gray (2009)"

  • eMMe says:

    Jeste da nisam bas skoro procitala knjigu, ali rekla bih da film bas i nema mnogo veze s istom osim osnovne ideje … I shvatam ja da film nikad ne moze da bude toliko dobar kao knjiga, ali ovi ga preterase… Glumca koji glumi Dorijana i da ne spominjem :)Jedina svetla tacka Colin Firth, definitivno… Od mene jedva da bi dobili 4 kokice :)

  • Goran says:

    Film je bezveze. Ljudi, procitajte knjigu, pa cete tek da vidite koliko je los film. Ma, lose je mala rec. A film u odnosu na knjigu moze da bude dobar. Primer je Kjubrik i paklena pomorandza. Ako uopste neko zna, da je taj film u stvari radjen po knjizi. hehe. Sto se tice ovog filma, losa gluma, izmenjene osobine likova. Dorian Gray, je sramota za Doriana iz knjige. Ovaj film je jednostavno sramota. I najvise mi je krivo, sto ce ljudi o knjizi suditi preko ovog odvratnog filma. U smislu, nisam citao knjigu, ali film nije los. Ma bezi bre bud….

Odgovori na "Dorian Gray (2009)"

Komentar će biti objavljen kada ga moderator odobri.