Harry Brown (2009)

Autor ShiftDelete 27.04.2010. Pregleda: 6182
12345678910    Naša ocena: 8.00
Loading...Loading...

Harry Brown 2009 Movie PosterDanas mi je dan sav onako pa se nemojte iznenaditi ako vam se učini da sam sledeće predstavljanje filma uradio preko one alatke.
Skoro sam u društvu urednika dve kokaje pričao o Majklu Kejnu i njegovom impresivnom učinku od 147 naslova uz dva Oskara i neko mi je spomenuo za njegovu skorašnju odluku da filmove radi samo „po scenriju“ tj. da snima filmove koji ga privlače na papiru i da za to ne uzima honorar. Ima dosta razloga zašto mislimo da mu se Hari Braun svideo još u vidu zaheftane skripte, a sada ćemo to podeliti sa vama.
Hari Braun je priča o dekici (Majkl Kejn), ratnom veteranu koji svoje staračke dane provodi igrajući šah sa svojim starim prijateljem i obilazeći suprugu koju je bolest odvela u stadijum biljke u obližnjoj bolnici. Prelazeći put od bolnice do kuće primećuje kako je engleska mladež otišla u tri lepe (oni sad prolaze kroz devedesete), kako njegov kvart postaje sve više nasilan, manje bezbedan i nadrogiran, kao da nije gledao seriju Skins i zaključio da kompletna postava engleske omladine treba da ode na grupnu terapiju. Ili makar u školu.
Kada mu žena podleže bolesti, a najbolji drug (onaj sa kojim pika šah) biva ubijen, našem dobrom Majklu Kejnu se pomrači svest i plemenito odlučuje da odkopa svoje sahranjene talente za odstrel ljudi i poroka sve klince u kraju.
Mislim da ovde nije potrebno elaborirati zašto je Kejn dobar glumac niti koliko nam je pošla voda na usta kada smo videli kako je scenarista ovog filma čuveni savet „ne prekidaj starije dok pričaju“ pretočio u rešetanje dizelaša, pucanje u kolena i prerezivanje grkljana. Najs. 8 komada.Info:

Žanr: Crime | Drama | Thriller
IMDb rejting: 7.5/10 (8,885 glasova)
Režija: Daniel Barber
Igraju: Michael Caine, Emily Mortimer, Charlie Creed-Miles, David Bradley, Iain Glen

Linkovi: IMDbTrailerRT


Skini:

Naziv: Harry.Brown.DVDRip.XviD-DoNE
Trajanje: 98 min
Veličina: 700 MB
Video: Xvid – 640×272 – 860 kbps
Audio: MP3 2.0 – 128 kbps VBR

Megaupload:
http://www.megaupload.com/?d=XDUNYVB8

Torrenti: TorrageTorcacheZoinkTPB

Titlovi: ENSR

Odgovori na "Harry Brown (2009)"

Komentar će biti objavljen kada ga moderator odobri.