The Great Gatsby (2013)

Autor ShiftDelete 15.08.2013. Pregleda: 10569
12345678910    Naša ocena: 4.50
Loading...Loading...

The Great Gatsby posterAko će vam biti malo lakše, budite uvereni da nikako ne možete biti nespremni na novo ostvarenje Baza Lurmana. Znam da prethodna rečenica ima toliko puno negacija da će se većini vas zavrteti u glavi, ali ono što sam hteo da kažem jeste da smo svi poprilično spremni na glavoboljne 3d scene prepune sjaja, šljokica, glamura, besmislenog osvetljenja, prepuno boja, nakaradne scenografije, hip hop muzike koja trešti u neprikladnim scenama i sve ono što obeležava ovaj film jer u svetu kiča živimo odavno.
Palate koje ćete videti u novom Getsbiju užasno podsećaju na šoping molove, odeća na najnoviju i najjeftiniju Zarinu kolekciju, a ponašanje ljudi na žurkama u filmu se ne razlikuje preterano od dokonog hipsteraškog orgijanja. Kada na sve to još dodate muziku koju je za ovaj film radio Jay-Z , ne libeći se da je filuje sopstvenim numerama i najnovijim pojevima Lane Del Rej, dobijate savršeno štivo za srednjoškolsku ajfon generaciju i skoro ništa za sve ostale.
Primetite da sam preskočio svoj papus o radnji filma, koja ovde neće biti prezentovana iz više nego jasnih razloga. Radnja filma JESTE na naše veliko iznenađenje radnja knjige Skota Ficdžeralda, a ako to niste pročitali krajnje je vreme da popričate sa svojim roditeljima zašto vam jebeno nisu posvetili dovoljno vremena i u čemu je bio njihov problem.
Novi Veliki Gedsbi Baza Lurmana nije tragično loš film. Pre svega je pismen sa izuzetno talentovanim glumcima (Leonardo Dikaprio, Keri Mulagan), koji su bili suspregnuti od strane reditelja da pogažu nešto više od rola koje su ih proslavile kao omladince (jebeni Titanik), ali mu nedostaje ono što ovo čini fantastično romantično – tragičnom pričom. Akcenat je na estetici, a Baz Lurman neprestalno naginje ka mjuziklu, od čega svakog poznavaoca originalnog dela podilazi jeza (šta je sledeće Romeo i Julija odlaze u smrt i dok cirkaju otrov i ubadaju se bodežima sinhrono đuskaju i pevaju Majli Sajrus, dok Skrileks potpisuje saudtrek).
Dok sam pre par meseci izlazio sa premijere, ne ni razočaran ni šokiran, samo jedno pitanje mi se vrtelo u glavi. Da li sam jebeno star za ova sranja?Info:

Naziv: The Great Gatsby
Žanr: Drama | Ljubavni
IMDb rejting: 7.4/10 (92,890 glasova)
Režija: Baz Luhrmann
Igraju: Leonardo DiCaprio, Tobey Maguire, Carey Mulligan, Joel Edgerton, Isla Fisher

Linkovi: IMDbOfficial SiteRT


Trejler:
Skini besplatno:

Naziv: The.Great.Gatsby.2013.DVDRip.XviD-SCREAM
Trajanje: 143 min
Veličina: 1.37 GB
Video: Xvid – 640 x 272 – 990 kbps
Audio: AC3 5.1 – 384 kbps CBR

Uputstva: DLCTorenti

DLC: Mega DLC

Torrenti: DirectTorrageTorcacheZoink

Torrenti HD 720p: TorrageTorcacheZoink

Titlovi: ENSR

Odgovori na "The Great Gatsby (2013)"

Komentar će biti objavljen kada ga moderator odobri.