The King’s Speech (2010)

Autor D 1.03.2011. Pregleda: 16885
12345678910    Naša ocena: 9.50, kao i brojne beskrajno simpatične komične momente koji će nastupiti između lekara i pacijenta, izneseni sa savršenim tajminzima i karakterističnim suvim britanskim humorom. Tu je naravno i uvek neobična Helena Bonam Karter u ulozi žene princa Alberta, puna autoriteta i podrške. The King's Speech je film za svakoga. Iako tu i tamo kritikovan za izvrtanje nekih istorijskih činjenica, na primer stavova Vinstona Čerčila, ovo parče sinematografije pleni jednostavnošću i elegancijom u svom slikanju transformacije bezvoljnog i nesigurnog člana kraljevske porodice u čoveka koji će sigurnom i čvrstom rukom voditi Britaniju kroz najstrašniji od svih ratova. Info: Naziv: The King's Speech Žanr: Biografski | Drama | Istorijski IMDb rejting: 8.5/10 (36,871 glasova) Režija: Tom Hooper Igraju: Colin Firth, Helena Bonham Carter, Geoffrey Rush, Derek Jacobi, Robert Portal, Richard Dixon Linkovi: IMDb - Official Site - RT Trejler: Skini: Naziv: The.Kings.Speech.2010.BDRip.XviD-AMIABLE Trajanje: 118 min Veličina: 700 MB Video: x264 - 624 x 352 - 681 kbps Audio: MP3 2.0 - 128 kbps VBR Torrenti: Torrage - Torcache - Zoink - TPB Titlovi: EN - SR " />
Loading...Loading...

The King's Speech PosterThe King’s Speech, ili po naški Kraljev govor, je britanska istorijska drama centrirana oko vojvode od Jorka (Kolin Firt), koji će postati kralj Džordž VI, njegovom usponu ka tronu Engleske i neočekivanom prijateljstvu sa Lajnelom Lougom (Džefri Raš), neortodoksnim terapeutom za govorne mane, osnovcima pozntiji kao logoped, koji na sve načine pokušava da izleči mucanje budućeg kralja.
Iako jednostavne premise, ovo ostvarenje, sinoć nagrađeno Oskarima za najbojli film, režiju, glavnu mušku ulogu i originalni scenario, savršeno prikazuje rađanje prijateljsva između dve socijalno i kulturološki udaljene osobe, “običnog čoveka” i budućeg kralja. Genijalni Kolin Firt i Džefri Raš nam vrlo živo dočaravaju nevoljnost princa Alberta koji se već pomirio sa neizlečivođću svoje mane, Lougov trud da princa privoli terapiji, kao i brojne beskrajno simpatične komične momente koji će nastupiti između lekara i pacijenta, izneseni sa savršenim tajminzima i karakterističnim suvim britanskim humorom. Tu je naravno i uvek neobična Helena Bonam Karter u ulozi žene princa Alberta, puna autoriteta i podrške.
The King’s Speech je film za svakoga. Iako tu i tamo kritikovan za izvrtanje nekih istorijskih činjenica, na primer stavova Vinstona Čerčila, ovo parče sinematografije pleni jednostavnošću i elegancijom u svom slikanju transformacije bezvoljnog i nesigurnog člana kraljevske porodice u čoveka koji će sigurnom i čvrstom rukom voditi Britaniju kroz najstrašniji od svih ratova.Info:

Naziv: The King’s Speech
Žanr: Biografski | Drama | Istorijski
IMDb rejting: 8.5/10 (36,871 glasova)
Režija: Tom Hooper
Igraju: Colin Firth, Helena Bonham Carter, Geoffrey Rush, Derek Jacobi, Robert Portal, Richard Dixon

Linkovi: IMDbOfficial SiteRT


Trejler:
Skini:

Naziv: The.Kings.Speech.2010.BDRip.XviD-AMIABLE
Trajanje: 118 min
Veličina: 700 MB
Video: x264 – 624 x 352 – 681 kbps
Audio: MP3 2.0 – 128 kbps VBR

Torrenti: TorrageTorcacheZoinkTPB

Titlovi: ENSR

Odgovori na "The King’s Speech (2010)"

Komentar će biti objavljen kada ga moderator odobri.