The Lifeguard (2013)

Autor markoboban 23.09.2014. Pregleda: 6145
12345678910    Naša ocena: 5.50
Loading...Loading...

The Lifeguard posterTalentovana Liz W. Garcia nakon rada na TV-serijama, napravila je rediteljski debi na polju dugometražnog filma. Sama je kreirala scenario koji se bavi problemima sazrevanja u potrazi za sopstvenim identitetom, kao i prirodnom ljudskom potrebom da voliš i budeš voljen. U vezi s tim, suptilno nam daje na uvid paralelu između mirnog, sporijeg načina života u provinciji i užurbanog stila življenja kakav vode žitelji ogromnih metropola. Leigh doživljava krah na ljubavnom planu, što se ubrzo reflektuje i na njenu novinarsku karijeru. Emotivno ispražnjena, devojka već na pragu tridesete, odustaje od ambicioznih planova i napušta New York City. Povratak kući u provincijsko mesto u Connecticutu pod roditeljskim krovom, označiće novo poglavlje u njenom životu. Našavši se na novom početku, Leigh prihvata posao spasioca na lokalnom bazenu i oživljava stara prijateljstva s ljudima koji nikada nisu nisu napustili rodni grad…Radnja usporenog ritma, začinjena nekolicinom interesantnih likova, koji se nalaze na životnoj prekretnici, mučeni dilemom ‘otići ili ostati’. Preispitivanje opcija na temu ‘šta posle srednje škole’, sastavni je deo mentalnog sazrevanja i odrastanja dojučerašnjih nestašnih tinejdžera. Režija nenametljivo oslikava životnu kolotečinu u jednoj provincijskoj sredini, gde se skoro svi međusobno poznaju.Na prvi pogled tu vlada idilična atmosfera, ali nema tu nikakve perspektive za ambiciozne mlade ljude. Rediteljka stavlja u žižu interesovanja devojku koja podržava tinejdžere da probaju da pronađu sopstveni životni put, bez obzira na njena loša iskustva, koja je ostavila iza sebe, smogavši snage da nastavi dalje. A to je esencija celokupne priče. Pošteno je naglasiti da se Kristen Bell lepo snašla u naslovnoj roli, a podršku su joj pružili i epizodisti, od kojih valja spomenuti Mamie Gummer (kći mnogo, mnogo slavnije majke, Meryl Streep) i Davida Lamberta, momka koji je sugestivno oživeo lik neprilagođenog tinejdžera, Little Jasona. Mana, kao što obično biva kod većine malih, nezavisnih filmova, jeste odsustvo potrebne dinamike, labav dramaturški koncept (moglo je tu da se poradi još dosta na dijalozima), što lako gledaoca odvodi u monotoniju, a na kraju i do mogućeg gubitka interesovanja za konačan ishod. Kada se saberu svi utisci, pa može se izvući zaključak da smo dobili jednu solidnu dramu, imajući u vidu skroman budžet i mahom neafirmisana glumačka imena. Ono što je važno naglasiti, jeste vidljiv talenat koji poseduje rediteljka, jer ima sposobnost da nam predoči realističnost životnih okolnosti na prikladan način, na način koji će neke od nas navesti da se malo i zamislimo, da se odvažimo da sa malo više odlučnosti i hrabrosti, prihvatimo brojne izazove koje nam život svakodnevno donosi.Info:

Naziv: The Lifeguard
Žanr: Drama | Ljubavni
IMDb rejting: 5.7/10 (8,825 glasova)
Režija: Liz W. Garcia
Igraju: Kristen Bell, Mamie Gummer, Martin Starr, Alex Shaffer, Joshua Harto

Linkovi: IMDbOfficial SiteRT


Trejler:
Skini besplatno:

Naziv: The.Lifeguard.2013.HDRip.XviD-AQOS
Trajanje: 98 min
Velicina: 700 MB
Video: Xvid – 640 x 352 – 1008 kbps
Audio: MP3 2.0 – 128 kbps VBR

Uputstva: DLCTorenti

DLC: Mega DLC

Torrenti: DirectTorrageTorcacheZoink

Torrenti HD 720p: TorrageTorcacheZoink

Titlovi: ENSR

  8 komentara na "The Lifeguard (2013)"

 • ferguson says:

  Vi mora da se šalite. Pa ovaj film je bio na TV-u bar 5 puta. U svakom slučaju fin film za pogledati.

 • blondie says:

  Ubacite Blended :)

 • Igor says:

  Mislim da se ovaj MARKOBAN ne sali vec postavljanjem starih filmova zeli pokazati da je on ovdje boss.Nije mu vazna reputacija sajta vec tjera svoj inat.

 • Uskoro says:

  Ja sam na sajt dolazio zbog duhovitih recenzija i komentara.
  Ali vec duuugo ih nema.Posto Vas boli uvo za posetioce poštujte bar sopstvenu
  inteligenciju pa posaljite bobana na RTS bas traze filmskog kriticara

 • Igor says:

  Ma gdje da taj radi,pa ovo je smjesno,ovdje se vise ne radi toliko o recenziji i kritici na ove postavljene filmske naslove vec to sto postavljaju filmove kojima mogu biti zadovoljne osobe koje nemaju pojma sta je dobar film.Evo navedite mi jedan bas dobar film koji je u zadnje vrijeme postavljen u rubrici Filmovi.

 • Darko says:

  Pa gdje je stara ekipa?

 • Marina says:

  Posto niko nije napisao kakav je film, evo ja cu. Uopste nije los. Ima malo diskutabilne trenutke, ne bas dobro razradjene, kao recimo njena keva je bas nedorecena, izuzev tih stvari tema je meni bar jako zanimljiva. Dobro su izabrali glumce i oni su to jako dobro odradili. Taj odnos starije devojke i klinca je bas dobro razvijen, hemija se bas vidi medju njima. 6 kokica.

Odgovori na "The Lifeguard (2013)"

Komentar će biti objavljen kada ga moderator odobri.