Tropa de Elite (2007)

Autor ShiftDelete 21.12.2011. Pregleda: 19099
12345678910    Naša ocena: 10.00
Loading...Loading...

Tropa de Elite PosterČinjenica je da kršimo jedno od najosnovnijih pravila ovom recenzijom – vraćanje na stare filmove, ali ovo je one time deal koji se neće ponavljati. Razlozi za to su dvostruki: mnogo ljudi je tražilo linkove za prethodnik, a i jednom od naših urednika se rođendan opasno približava: ovo mu je jedna vrsta poklona, jer će jedan od svojih omiljenih filmova videti i na 2kokice.com.
Šta da kažemo što u svetu već nije rečeno za kultni brazilski film koji je i jedno od omiljenih ostvarenja ministra Dačića. Svet u kome određene trupe imaju potipsano, zakonom dato pravo da ubiju koga im se ćefne zvuči fantastično i mnogi bi to želeli, ali samo da oni ne budu ti koji žive u favelama. Matijas i Neto su dva murkana, ulična plavca koji svaki dan moraju da gledaju korupciju i nasilje kojima ne mogu da stanu na put. Odlučuju da se priljuče BOPA – timu za specijalne operacije o kojima govore dela isto koliko i logo na uniformama – mrtvačka glava. Pre toga moraju proći teške testove i treninge kojima rukovodi ozloglašeni kapetan Nascimento koji će im reći reč dve o tome šta znači reč strategija.
Prateći sa skoro hiruškom preciznošću određeni socijalni fenomen upakovan u napet triler José Padilha zajedno sa autorima filma City of God (2002) pomera granice brutalnosti koju ste spremni da vidite na velikom platnu. Sve ostalo je već ušlo u kult i ne vredi ponavljati. Zato ovaj film dobija samo jednu kokicu više nego broj puta koliko sam ga pogledao.Info:

Naziv: Tropa de Elite
Žanr: Krimi | Drama | Triler
IMDb rejting: 8.0/10 (31,414 glasova)
Režija: José Padilha
Igraju: Wagner Moura, André Ramiro, Caio Junqueira, Milhem Cortaz, Fernanda Machado

Linkovi: IMDbOfficial SiteRT


Trejler:
Skini:

Naziv: Tropa.de.Elite.Elite.Squad.2007.720p.Bluray.x264-anoXmous
Trajanje: 115 min
Veličina: 700 MB
Video: x264 – 1280 x 692 – 783 kbps
Audio: AAC 2.0 – 64 kbps VBR

Torrenti: MagnetDirectTorrageTorcacheZoink

Titlovi: ENSR

Odgovori na "Tropa de Elite (2007)"

Komentar će biti objavljen kada ga moderator odobri.