A Serious Man (2009)

Autor saske 19.01.2010. Pregleda: 4058
12345678910    Naša ocena: 5.00
Loading...Loading...

Ko što ortak D reče, kad na IMDB-u piše da je žanr filma comedy | drama, samo izbaciš ono comedy i dobiješ pravi žanr filma. Znači, ko od ovog očekuje da se nasmeje i opusti, slobodno može odmah da ga preskoči. Ovo je priča o čoveku koji je stvarno najveća krpa koju sam ikada video. Toliko su ga svi razvlačili, gazili i kinjili kroz ceo film da mi uopšte nije jasno kako to da nije uzeo pištolj, pobio govna i gotova stvar što kaže Radovan treći :)
Sou, priča se dešava u malo iskarikiranoj jevrejskoj zajednici. Sad, nije kao da ja znam kako stvarno izgleda jevrejska zajednica, ali deluje prilično iskarikirano. Žena malo čudna i nosata koja je ustvari pravo i jedino muško u kući. Ćerka malo čudna i nosata, ali štedi za nouz džab. Sin malo pegav, pritup i pritom je sasvim solidan varioc. Znači vari i tako te stvari…a da, i nosat…I zatim naš heroj Larry Gopnik, profesor fizike i dežurni otirač kome se ceo svet kreće da se ruši kada jednog dana dođe kući, a žena mu mrtva ladna kaže da je vreme da popričaju o razvodu. Pritom mu kaže da hoće da se uda za nekog njihovog prijatelja, izbacuje ga iz kuće, deca mu stalno prave neke račune, njegov brat Albert nikako da se odseli iako je došao na mesec dana, a ostao zauvek. Na poslu neki student pokušava da ga podmiti za prolaznu ocenu, a unapređenje nikako da stigne i neko redovno šalje pisma u kojima ga blati kod nadležnih. Definitivno mi se ne sviđaju ovi filmovi braće Koen, mada mi je Big Lebovski totalno vrhunski. Od celog filma jedino mi se kraj sviđa jer je totalno iznenadan i nimalo srećan, a početak je totalno čudan i uopšte mi nije jasno kakve veze ima sa ostatkom filma jer se dešava nekih 200 godina ranije u nekoj selendri…no dobro…
Zaključak, film nikako ne preporučujem ako ste u nekom suicidalnom raspoloženju kao što sam ja. Treš komedije here I come again…čim napišem nešto za raspali 2012…da da, raspali… Za sada, ovo od mene dobija 5 kokica.

Žanr: Comedy | Drama
IMDb rejting: 7.9/10 ( 7431 glasova)
Reditelj: Ethan Coen, Joel Coen
Igraju: Michael Stuhlbarg, Fred Melamed, Richard Kind, Aaron Wolf

Naziv: A.Serious.Man.2009.LIMITED.DVDRip.XviD-ESPiSE
Trajanje: 105 min
Veličina: 1.37 GB
Video: XviD 23.976fps 640×352 1400 kbps
Audio:AC3 VBR 448kbps

Linkovi:
IMDBTrailerRT

Torrenti: TorrageTorcacheZoink

Titlovi: ENSR

Odgovori na "A Serious Man (2009)"

Komentar će biti objavljen kada ga moderator odobri.