Exit Through the Gift Shop (2010)

Autor ShiftDelete 15.09.2010. Pregleda: 9663
12345678910    Naša ocena: 9.50
Loading...Loading...

Exit Through the Gift Shop Movie PosterPred nama je najočekivaniji, najzabavniji i najkompleksniji dokumentarac ove godine. I da. Najbolji. Iako se jako puno pričalo o ovom filmu, posebno u domenu Benksijevog rada, nekako je bilo prirodno da svi pomislimo da će dokumentarac pokriti delo jednog od najvećih živih umetnika, malo ko je pomislio da je Benksi reditelj ovog dela koje priča neku sasvim drugu priču.
Za svakog ko ne zna Benksi je ime najmisterioznijeg street-art umetnika i svakako jednog od nacenjenijih živih promotera vizuelne umetnosti, što po aukciskim kućama, što po ulicama svetskih metropola. Njegvi grafiti, stensli, lutke i skulpture su putem medija doprli do miliona. E sada, ovo nije film o tome…
Teri Geta, francuski imigrant u Los Anđelesu, još od tragičnog gubitka majke u jedanaestoj godini opsesivno svaki detalj svog života beleži kamerom, polako otkrivajući svoju autističnu žicu koja će ga odvesti daleko. U svojoj poztojbini, u Parizu otkriva da je njegov rođak strit artist, koga takođe snima kamerom i prati na njegovim noćnim pohodima, kako bi kasnije polako upoznavao čitavu svetsku street-art scenu. Neuspešno pokušavajući da dobre do kralja svih njih – samog Benksija, smoren se vraća u LA. Tada mu zvoni telefon. I zove ga Benksi.
Ovaj bolestn, lud, film nadahnut izuzetnim smislom za humor nam donosi još jednu vrlu Beksijevu kritiku društva, koristeći i sopstvena svedočenja (doduše pod kapuljačom sa distorziranim glasom) kroz površinsku intimnu priču o strit artu, njegovoj ekspanziji i uticaju. Benksi, vešto koristeći hiljade sati trake autističnog francuskog filmadžije upoznaje svet sa strit art scenom, dilerima umetninama, producentima i pokušava da objasni u čemu je kvaka.
Manje predvidiv od najzakulisanijeg trilera, sa zapletima i raspletima, bez konciznog praćenja priče, savršeno izmontiranog materijala ovih devedeset minuta čine najbolje dokumentarno štivo ove godine. Kako vreme posle ovog odgledanog filma prolazi, sve više socioloških i kulturoloških pitanja će vam prolaziti kroz glavu. Brilijantno.Info:

Naziv: Exit Through the Gift Shop
Žanr: Dokumentarni | Komedija
IMDb rejting: 8.4/10 (1,706 glasova)
Režija: Banksy
Igraju: Banksy, Shepard Fairey, Thierry Guetta, Rhys Ifans, Space Invader

Linkovi: IMDbOfficial SiteRT


Trejler:
Skini:

Naziv: Exit.Through.the.Gift.Shop.2010.READNFO.DVDRip.XVID-TASTE
Trajanje: 86 min
Veličina: 700 MB
Video: Xvid – 640 x 368 – 954 kbps
Audio: MP3 2.0 – 160 kbps VBR

Megaupload:
http://www.megaupload.com/?d=NP0KRPN0

Torrenti: TorrageTorcacheZoinkTPB

Titlovi: ENSR

Odgovori na "Exit Through the Gift Shop (2010)"

Komentar će biti objavljen kada ga moderator odobri.