Four Lions (2010)

Autor ShiftDelete 14.09.2010. Pregleda: 5423
12345678910    Naša ocena: 8.00
Loading...Loading...

Four Lions (2010) Movie PosterPred nama je još jedna odlična satirična komedija od strane Britanaca, koji su se i ovaj put potrudili da sa malo budžeta i dosta spretnosti učine da se konstantno valjamo sat i po. „Four Lions“ je debitanski film Krisa Morisa, koji je pobravši sjajne kritike piskarala i publike sigurno obezbedio sebi budžet za sledeći film, a izborom teme i pristupom sigurno dobio par ozbiljnih telefonskih pretnji.
Četvorica dobrih prijatelja, engleskih muslimana se odlučuju da slede sveti put džihada i da ozbiljnim posvećivanjem u skorašnjem periodu dignu nešto u vazduh. Dvojica njih lako apliciraju za trening kamp u Pakistanu, dok druga dvojica ostaju u Engleskoj sa ciljem da odaberu mete. Problem je što niko od njih nije preterano vičan terorizmu, a jedan od njih (upadljivo beo) ne govori ni arapski…
Detaljno zadirući u kompleksne strukture verovanja i složenog pravilnika kojim se vode sledbenici džihada, Kris Moris, zajedno sa impresivnom ekipom od tri pomagača scenariste nam donosi smešan, ali zreo i direktan socijalni komentar, koji, na žalost pored glasnog smeha u publici ne uspeva da potpuno poentira ciljanu temu. Oslanjajući se na spontane izraze lica vešto izabranih glumaca i britko napisane dijaloge, ovaj film pleni dinamičnošću, uz potpunu nepredvidivost, što publici donosi dodatne urnebesne momente. Provokativan, kakav jeste film nam donosi i nedvosmisleno ismevanje zapadnog poimanja muslimanske religije i njenih islamističkih delovanja, koji će do samog kraja napraviti totalnu papazjaniju. Obavezno pogledati.


Info:

Naziv: Four Lions (2010)
Žanr: Komedija | Drama
IMDb rejting: 7.7/10 (3,912 glasova)
Režija: Christopher Morris
Igraju: Benedict Cumberbatch, Kayvan Novak, Nigel Lindsay, Riz Ahmed, Preeya Kalidas

Linkovi: IMDbRTTrejler:
Skini:

Naziv: Four.Lions.LIMITED.DVDRip.XviD-SAPHiRE
Trajanje: 97 min
Veličina: 700 MB
Video: Xvid – 624×336 – 861 kbps
Audio: MP3 2.0 – 128 kbps VBR

Megaupload:
http://www.megaupload.com/?d=IV169R40

Torrenti: TorrageTorcacheZoinkTPB

Titlovi: ENSR

Odgovori na "Four Lions (2010)"

Komentar će biti objavljen kada ga moderator odobri.