Housebound (2014)

Autor markoboban 29.04.2015. Pregleda: 19445
12345678910    Naša ocena: 5.50
Loading...Loading...

Housebound posterNeuspešno izvedena pljačka bankomata imala je za posledicu određivanje kućnog pritvora. Kylie umesto zatvora, mora da se vrati u porodični dom, kod majke Miriam. Stare nesuglasice majke i ćerke opet oživljavaju. Sve će odmah pasti u zaborav kada se oglasi zarobljeni duh u kući. Ubeđena da je posredi najobičnije sujeverje, Kylie počinje da istražuje kako bi razotkrila davno skrivene tajne…
Gerard Johnstone je predstavnik novog talasa novozelandske kinematografije koji nakon rada na jednoj TV-seriji, debituje s horor-komedijom zanimljive premise. Napravljena po standardima haunted house filmova, ova dinamična priča ide korak dalje u pokušaju da nam pruži istinsko osveženje. Odmah pada u oči, kako radnja nema potrebnu koherentnost, jer uvodni i početni deo, kasnije prerastaju u nekakav crnohumorni urnebes. Na to se nadovezuje rasplet, kreiran s tendencijom da demistifikuje sve ono što nas je pre toga intrigiralo. Sugestivna režija posegla je za twistom u drugom delu filma, što jeste opravdano s obzirom na ideju da se publici omogući da odgonetne misteriju na jedan jako zabavan način. Zato su tu ukomponovane humorne sekvence što glavne protagoniste prikazuje u drugačijem svetlu i celu priču pretvara u grotesknu sprdačinu.
Okupljena ekipa pružila je pristojne performanse. Naročito vredi izdvojiti Kylie, curu u dark-gothic fazonu (nanogica je tu samo kao nužni ‘modni’ detalj), od koje je Morgana O’Reilly napravila veoma zanimljiv lik. Njoj uz bok, sigurno je i Rima Te Wiata, jer zaslužuje pohvale kako je oslikala Miriam (žena je podjednako iritantna i simpatična).
Tehnički aspekt je u granicama prihvatljivosti, bez nekakvih high-tech stilizovanih efekata, što je moglo i da se pretpostavi zbog skromnog budžeta za produkciju. Samo bih podvukao da su šminkeri i frizeri odradili sasvim dobar posao (Eugene ima veoma specifičan look).
Generalno posmatrano smatram da ova horor-komedija kao celina nije postigla ništa više od puke, relaksirajuće zabave. Ono što će eventualno ostati u dužem sećanju, jesu par komičnih sekvenci prevashodno u završnom delu, gde urnebesna tuča ostavlja izvanredan utisak. Dakle ima svojih dobrih momenata, ali će teško moći da se izdigne iznad proseka. Preporuka zato važi samo za ljubitelje podžanra gde se mešaju humor i strah.Info:

Naziv: Housebound
Žanr: Komedija | Horor | Triler
IMDb rejting: 6.8/10 (13,069 glasova)
Režija: Gerard Johnstone
Igraju: Morgana O’Reilly, Cameron Rhodes, Ryan Lampp, Bruce Hopkins, David Van Horn

Linkovi: IMDbOfficial SiteRT


Trejler:
Skini besplatno:

Naziv: Housebound.2014.HDRip.XviD.AC3-EVO
Trajanje: 150 min
Veličina: 700 MB
Video: Xvid – 720 x 304 – 1594 kbps
Audio: AC3 2.0 – 384 kbps CBR

Uputstva: DLCTorenti

DLC: Mega DLC

Torrenti: DirectMagnetTorrageTorcacheZoink

Torrenti HD 720p: MagnetTorrageTorcacheZoink

Titlovi: ENSR

Odgovori na "Housebound (2014)"

Komentar će biti objavljen kada ga moderator odobri.