Leap Year (2010)

Autor ShiftDelete 15.05.2010. Pregleda: 12735
12345678910    Naša ocena: 4.50
Loading...Loading...

Leap Year 2010 Movie PosterDanas se desilo nešto što se inače retko dešava, a to je da dva urednika napišu recku istog filma. Pošto nam se ukusi razlikuju evo obe. Prvi je Šiftdilit, drugi je Siker.

Pošto joj sa dečkom Džeremijem ističe četvrta godišnjica bez ikakve najave za veridbom, Ana odučuje da uzme stvar u svoje ruke i istražujući irsku tradiciju odlučuje da se iz Amerike zaputi u Dablin, kako bi svog čkodea koji je na službenom putu, zaprosila na 29. februar. To je, sudeći po matorim Ircima, jedini dan u četiri godine kada je dozvoljeno da devojka zaprosi mladića. Međutim, oluja joj prekida let i ona upoznaje irskog frajera nadomak Dablina…
Postoji nešto što mene (a i sve nas) privlači romantičnim komedijama i zato moram da priznam da, iako sam imao mnogo problema sa određenim filmovima ovog žanra, i dalje rado dajem šansu novim ostvarenjima. I mada su božićne čarolije daleko za nama, Holivud ne posustaje sa jednim od najprofitabilnijih segmenata. A trebalo bi.
“Prestupna godina” je nešto što bi trebalo da preskočite čak i ako vam je jedini cilj odlaska u bioskop odvraćanje vaše lepše polovine od nastavka besomučnog trošenja novca po šoping molu, ili želja da makar na dva sata ućutkate drugaricu sa kojom ste greškom izašli. Ovo ostvarenje je, nažalost, manjkavo na skoro svim poljima. Ejmi Adams, kojoj do sada nismo imali šta da zamerimo, ovog puta bez ikakvog entuzijazma “razvlači” glavnu žensku ulogu ne udubljujući se u karakter, na trenutke čak iritiraući publiku do te mere da je coktanje iz zadnjih redova neizbežno. Sa druge strane, Metju Gud, u ulozi mladog i kako su i producenti zamislili, šarmantnog Irca donosi donekle bolju rolu, ali nedovoljno da i u najluđoj mašti zamislimo varnice između njih dvoje.
Scenario je izuzetno predvidiv, ona ima savršenog dečka, međutim publici se “telefonira” da tu ne štima sve kako treba, ona za to vreme upoznaje totalnu suprotnost – priprostog Irca koji radi za šankom u baru Bogu iza nogu i sada se svi nadamo da, pošto ljubav, jelte, ne zna za pravila, nešto mora da se desi…
Ako ste baš rešili da ne propustite ovaj film, za vreme koga sam psovao sebe što sam izbrisao sve poruke iz Inboksa pa nisam imao šta da čitam, utešna nagrada je da je fotografija savršena, scenografija više nego zadovoljavajuća, a predeli Irske, gde je ovaj film sniman većim delom, oduzimaju dah.Evo da ne ispadne da nisam pogledao film posle 2000te jednog novog ostvarenja u oblasti romantičnih komedija pod nazivom Leap Year ili Prestupna Godina. U prošlosti sam imao dosta toga da kažem o žanru tako da ću se sad skoncentrisati samo na poprilično predvidivu radnju filma.
Devojka (Amy Adams) ima sve u životu osim vereničkog prstena od svog izabranika (Adam Scot). Njen izabranik poslom odlazi u Irsku i ona odlučuje da se pozove na stolećima staru Irsku tradiciju a to je da devoka može da zaprosi svog dečka 29. februara tj jedan dan svake prestupne godine. Međutim kako to uvek biva u ovakvim situacijama nevrme spusta njen avion u Vels i ona mora brodom, a zatim kolima da stigne do Dablina. Dečko u našoj priči je rasni Irac u ulozi nesrećnog vozača kola koji izludjuje našu Devojku. Jesam li pomenuo da je control freak? To ste već pretpostavili. I tako naši dragi Dečko i Devojka upadaju u gomilu nevolja na kamenitom putu za Dablin, i njihov odnos prelazi iz netrpeljivosti u zaljubljenost (naravno!).
Naravno put ne može da traje večno i ostatak pogledajte mada već pretpostavljate dosta stvari. Ovakvi filmovi ponekad preteraju sa romantičnim ili komičnim delom, što ovde nije slučaj. Imate vrlo lep spoj romantike i komedije igran na pozornici koju čine dahoduzimajući predeli Irskih visoravni. 6.5 predvidivh kokica.

Ako je srednja aritmetička sredina ocena koje su naši autori dali filmu 4.5, a Seeker je dao 6.5, koju je ocenu dao ShiftDelete???Info:

Žanr: Comedy | Romance
IMDb rejting: 6.1/10 (3,972 glasova)
Režija: Anand Tucker
Igraju: Amy Adams, Matthew Goode, Adam Scott, John Lithgow, Noel O’Donovan

Linkovi: IMDbTrailerOfficial SiteRT


Skini:

Naziv: Leap.Year.REPACK.BDRip.XviD-JUMANJi
Trajanje: 100 min
Veličina: 700 MB
Video: Xvid – 640×272 – 800 kbps
Audio: MP3 2.0 – 160 kbps VBR

Megaupload:
http://www.megaupload.com/?d=LGBQ26KL

Hotfile:
http://hotfile.com/dl/39161018/6427372/jmj-lyr.avi.html

Rapidshare:
http://rapidshare.com/files/378640540/jmj-lyr.avi.part1.rar
http://rapidshare.com/files/378640528/jmj-lyr.avi.part2.rar
http://rapidshare.com/files/378640531/jmj-lyr.avi.part3.rar
http://rapidshare.com/files/378640589/jmj-lyr.avi.part4.rar

Torrenti: TorrageTorcacheZoinkTPB

Titlovi: ENSR

Odgovori na "Leap Year (2010)"

Komentar će biti objavljen kada ga moderator odobri.