Mammuth (2010)

Autor Sunsetter 9.10.2011. Pregleda: 9116
12345678910    Naša ocena: 7.00
Loading...Loading...

Mammuth (2010) PosterSestra i ja imamo internu foru kad jedno drugom saopštavamo utiske filma. „Kakav je bio film? – Pa, francuski. Ili kao francuski.” Dakle, mogao bi se komotno otvoriti totalno novi žanr filmova, pored akcije, komedije, drame, slobodno, kao poseban žanr može da stoji i francuski film. Totalno poseban na svoj način, mešavina svega i svačega, nikad potpuno komedija, uvek pomalo tragedija, u svakom slučaju, drukčije u odnosu na ono na šta smo navikli. Drage dame i gospodo, pred vama, francuski film.
Mammuth, osim imena ovog filma, je i čuveni model motocikla.
Dakle, Žerard Depardije, valjda se njegovo ime ovako kaziva na srpskom, je novopečeni penzioner. Sa penzijom dolaze problemi – papirologija, kako dokazati da ste radili na svim vašim radnim mestima, i sve sračunati u godine radnog staža, ne bi li dobili prve pare. Budući da je u mladosti bio bajker, što podrazumeva poprilično divalj život, Serž (Depardije) je radio sve i svašta. Njegova misija je da prikupi 10 papira od starih poslodavaca ne bi li mogao da ostvari pravo na penziju. Na misiju polazi na svom ne toliko vernom motociklu, koji izvlači iz garaže posle toliko godina… Zašto je motocikl stajao toliko dugo u garaži? Saznajte.
Serž u potrazi za dokumentacijom polazi i na jedan sasvim drugi put, put unazad, svojim koracima nazad u prošlost, ne bi li našao odgovor na pitanje koje i dalje nije postavljeno. Au, ala sam se sada prosrao, svaka mi čast :) U svakom slučaju, kul i zanimljiv film, mada ne očekujem da će se svideti širim narodnim masama zbog malčice sporijeg uvoda.
Ima humora, ima perverzije, ima seksualnosti, ima tragedije, sve to onako fino zapakovano na francuski način. Serž na svom putešestviju upada u mnogo tragikomičnih situacija, tako da će uspeti i da vas nasmeje i da vas rasplače, u svakom slučaju, ravnodušni nećete ostati.Info:

Naziv: Mammuth
Žanr: Komedija | Drama
IMDb rejting: 6.4/10 (1,175 glasova)
Režija: Gustave de Kervern, Benoît Delépine
Igraju: Gérard Depardieu, Yolande Moreau, Isabelle Adjani, Benoît Poelvoorde

Linkovi: IMDbRT


Trejler:
Skini:

Naziv: Mammuth.2010.DVDRiP.XViD-TASTE
Trajanje: 92 min
Veličina: 700 MB
Video: Xvid – 624 x 336 – 892 kbps
Audio: AC3 2.0 – 224 kbps CBR

Megaupload:
http://www.megaupload.com/?d=GZJ6I6YG

Torrenti: DirectTorrageTorcacheZoinkTPBKAT

Titlovi: ENSR

Odgovori na "Mammuth (2010)"

Komentar će biti objavljen kada ga moderator odobri.