Oscars 2012

Autor D 22.02.2012. Pregleda: 11723
12345678910    Naša ocena: 10.00
Loading...Loading...

Bliži nam se jubilarna 83. dodela nagrada Američke filmske akademije, u narodu poznatija kao dodela Oskara, što nam pruža priliku i neizmerno zadovoljstvo da napravimo ovaj specijalni svečarski megapost (i većim delom maksimalno iskoristimo tekst iz prošlogodišnjeg posta). Ceremonija će biti održana u nedelju, 26. februara u Kodak teatru u Holivudu, nagrade će biti dodeljene u 24 kategorije, a mi vam zbog limitiranog vremena i izobilja pametnijeg posla predstavljamo one najzanimljivije. Događaj će po čak deveti put voditi Bili Kristal, a sve to će prenositi televizila ABC, za one koji traže streaming.
Nominacije su objavljene 24. januara, što nas dovodi do zaključka da ovaj post neopravdano kasni skoro mesec dana. Šta je, tu je. Zapažen broj nominacija dobili su Hugo, sa čak jedanaest nominacija, zatim The Artist sa deset, koji ćemo objaviti vrlo uskoro, budno pratite, a po šest su dobili Moneyball i War Horse (isto uskoro). Celu ceremoniju će uveličati nastup trupe Cirque du Soleil, koji su čini mi se i kod nas nastupali, tako da znate šta vas čeka.
Osećajte se slobodnim da u komentarima napišete vaša mišljenja i predviđanja, oduševljenja i razočaranja, mi ćemo se truditi da u vam narednih par dana učinimo dostupnim što veći broj, ako ne i sve izložene naslove.

Linkovi: IMDbAkademijaABCWiki


Oskar za najbolji film
Oskar za najbolju režiju
Oskar za najbolju glavnu mušku ulogu
Oskar za najbolju glavnu žensku ulogu
Oskar za najbolju sporednu mušku ulogu
Oskar za najbolju sporednu žensku ulogu
Oskar za najbolji animirani film
Extremely Loud & Incredibly Close

Meryl Streep

Michelle WilliamsKenneth Branagh

Max von SydowJanet McTeer


Coraline
A Cat in Paris

Chico & Rita

Puss in Boots

Odgovori na "Oscars 2012"

Komentar će biti objavljen kada ga moderator odobri.