Secret of Kells (2009)

Autor Gatsu 15.11.2009. Pregleda: 4359
12345678910    Naša ocena: 8.50
Loading...Loading...

Secret of Kells je irsko-belgijsko-francuski animirani film u izdanju irskog studija Cartoon Saloon (Skunk Fu). Cratani je rađen u vrlo čudnoj flash animaciji, a teksture i boje kao da su kupljene sa pravih ilustracija knjige “Book of Kells”. Ovako dobru 2D animaciju nisam video od kako nam je Tartakovski objasnio neke stvari sa Clone Wars (2003)… dobro možda sam malo preterao, od Persepolis-a (2007). Crtani je predložen za nominaciju u kategoriji “Dugometražni animirani film”, za 82. Oskar. Najveći problem je što je preduslova da bi film mogao da bude nominovan, da bude prikazivan u američkim bioskopima, a ovaj naravno nije.
Priča je smeštena u IX vek, zlatno doba Vikinga i prati legendu o nastajanju čuvene knjige „Book of Kells”. Brendan je dvanaestogodišnji dečak i ceo svoj život je proveo između debelih zidova Kells manastira, pod starateljstvom monaha Cellach-a (kome glas daje legendarni Brendan Gleeson – In Bruges, Harry Potter, Gangs of New York). Njegov svet se menja kada u manastir dolazi čuveni illuminator Aidan sa ostrva Iona, inače sveže pregaženog Vikinzima i pomaže mu da otkrije svoj kaligrafski telenat.
Animacija je neverovatno dobra i svaka scena je puna detalja. Voice acting je odličan, priča se možda neće svakom svideti (mene je oduševila), a kao šlag na tortu dođe keltska muzikica koja savršeno prati svaki trenutak priče (kompozitor Bruno Coulais – Coraline, Vidocq, The Crimson Rivers).

Žanr: Animation | Adventure
IMDb rejting: 7.6/10 (144 glasova)
Režija: Tomm Moore
Igraju: Brendan Gleeson, Liam Hourican, Mick Lally, Michael McGrath, Evan McGuire

Naziv: The Secret of Kells (2009) BRRip Xvid AC3-Anarchy
Trajanje: 75 min
Veličina: 932 MB
Video: XviD – 720×400 – 1 198 kbps
Audio: AC3 5.1 – 448 kbps CBR

Linkovi: IMDBTrailerOfficial SiteRT

Skini:

Titlovi: SREN

Torenti: TorrageTorcacheZoink

Odgovori na "Secret of Kells (2009)"

Komentar će biti objavljen kada ga moderator odobri.