The Absent One (2014)

Autor kontra 23.03.2015. Pregleda: 13381
12345678910    Naša ocena: 8.50
Loading...Loading...

The Absent One posterRecenzija koju sam htio da napišem mnogo ranije ali šta da se radi, nema se vremena, nećete mi zamjeriti. Međutim, kako se radi o evropskom filmu, vjerovatno vas ima mnogo koji ga niste pogledali.
‘Fasandræberne’ je svojevrsni nastavak prvog dijela kojeg smo već obradili ‘The Keeper of Lost Causes‘, rađen po istoimenom romanu Jussi Adler-Olsena. Riječ je o danskom krimi-trileru čiju režiju potpisuje Mikkel Norgaard. Film je u Danskoj oborio lokalni rekord po broju prikazivanja u prvoj sedmici nakon premijere, što je nakon fantastično odrađenog prvog filma bilo i za očekivati.
Glavne baje u filmu su iste, detektiv Carl (Nikolaj Lie Kaas) i njegov pomoćnik Assad (Fares Fares). Priča dakle prati ‘Odjeljenje Q’, odjeljenje za zastarjele slučajeve, gdje je Carl igrom slučaja i protiv svoje volje bačen da glumi detektiva na slučajevima koji nikoga više ne zanimaju. Jedne noći, vraćajući se kući poprilično nadrkan, jer je upravo na jednoj zabavi doživio prosvjeljenje i spoznaju da mu fali žensko, presretne ga nepoznati čiča sa pitanjima o nekom ‘slučaju’. Naravno, u takvom kakvom je bio stanju, Carl ga lagano i nezainteresovano otrese sa grbače. Ali, sutradan nastupa show, čiča je pronađen mrtav u kadi punoj krvi. Slučaj koji ga do tada nije zanimao postaje Carlova opsesija. Brat i sestra su brutalno ubijeni prije 20 godina, a kvaka je u tome da se ‘počinilac’ javio i odležao. Detektivi kreću u detaljnu analizu i pronalaze razne rupe u vezi tog slučaja a i malo po malo stavljaju svoj život na kocku jer će da se kače sa ozbiljnim kajlama.
Film nije za svakoga, poprilično mračna priča, kažem poprilično jer gledao sam i gore, a i ima na momente jako stresnih i ‘krvavih’ situacija. Sjajno doneseni likovi od strane glavnih glumaca kao i obično, odlična priča, odlična režija, dominacija. Gledajući sad recenziju koju sam pisao za prvi dio, ne mogu se oteti dojmu da sam ga zakinuo za ocjenu, zato njegovom nasljedniku dajem 8,5 kokica pa da smo kvit.Info:

Naziv: The Absent One (danski: Fasandræberne)
Žanr: Krimi | Triler
IMDb rejting: 7.2/10 (2,973 glasova)
Režija: Mikkel Nørgaard
Igraju: Pilou Asbæk, Nikolaj Lie Kaas, Fares Fares, David Dencik, Danica Curcic

Linkovi: IMDbRT


Trejler:
Skini besplatno:

Naziv: Fasandraeberne.aka.The.Absent.One.2014.720p.BluRay.x264.Danish.AAC-Ozlem
Trajanje: 120 min
Veličina: 895 MB
Video: x264 – 1280 x 544 – 950 kbps
Audio: AAC 2.0 – 96 kbps VBR

Uputstva: DLCTorenti

DLC: Mega DLC

Torrenti: DirectMagnetTorrageTorcacheZoink

Titlovi: ENSR

Odgovori na "The Absent One (2014)"

Komentar će biti objavljen kada ga moderator odobri.