Geneforge

Autor dalilebadale 18.10.2009. Pregleda: 6989
12345678910    Naša ocena: 8.00
Loading...Loading...

Da odmah razjasnimo, Geneforge je RPG serijal koji je napravio jedan čovek, ali količina uložene kreativnosti zasigurno je veća nego kod nekih AAA naslova. Lajtmotiv igre, priča, smešta igrača u uglavnom tipičan magijsko-fantazijski svet, u početku oskudno objašnjen. Sam igrač je apprentice moćne magijske sekte poznate kao Shapers, koja je pored tipičnih okultnih ekstravagancija u stanju da primenom magije i alhemije stvara život, i oblikuje ga po svojoj volji. Zaplet ispituje mogućnosti i posledice ovakve moći, uvlačeći igrača u originalan i neponovljiv doživljaj.

Gameplay je prilično tipičan za igre ovog tipa, s malom cakom u tome što umesto družine sa sobom vodite stvorenja koja ste sami stvorili, i možete ih po volji uništiti i stvoriti nova. Svet je podeljen u zone, koje jednom očišćene takve i ostaju, a kvestovi uglavnom zahtevaju putovanje između istih. Borba je potezna i povremeno jako teška. Što se tehničkih karakteristika tiče, po današnjim standardima sve igre iz serijala izgledaju i zvuče prilično jadno. Grafika je zakucana na 800×600, zvučnih efekata je malo i ponavljaju se, muzike jedva i da ima. Ova igra definitivno nije za one kojima je prezentacija igre presudna. S druge strane, igra se glatko instalira i retko baguje, što je na čast razvojnom timu.

Konačno, setimo se kako je govorio naš čuveni mislilac: “ne može se biti gurman ako ceo život jedeš sarmu i ćevape”. Ovo nije igra za svakoga, i ne može svako da uživa u njoj. Ipak, pravi ljubitelji i poznavaoci igara, pogotovo RPGa, ne bi trebalo da je propuste. Ovako prostran i lepo istkan svet, sa pričom koja vas drži sve vreme igranja, je na kraju nešto zbog čega se ovakve igre igraju i vole. Igra vredi 8 kul indie kokica (kikokica).

P. S. Ko ima para i etike, neka kupi!

HomepageMetacritic

  4 komentara na "Geneforge"

 • Pretoryan says:

  Hmmm… Ceo zivot visim na RPGovima , pa onaj deo igrackog zivota koji nisam proveo u WoWu… ali ne izgleda mi da je ostatak igrice , kakav god bio , dovoljan da nadoknadi nedostatak -,,prezentacije“- kako lepo rece dalilebadale…

  Ocu cu propustiti , ali ako jos neko ostavi pozitivan komentar , mozda je i downloadujem… ( btw , postoji DL zar ne !?!!? :) ))

 • PERA says:

  IGRICA NIJE LOSA ONAKO JE

 • ja says:

  ekstra je

Odgovori na "Geneforge"

Komentar će biti objavljen kada ga moderator odobri.