Machinarium (2009)

Autor D 19.07.2010. Pregleda: 10279
12345678910    Naša ocena: 10.00
Loading...Loading...

Machinarium game posterŠta je Machinarium? Machinarium je point & click avantura razvijena od stvane Amanita studija, tima od sedam čeških programera koji su na ovom malom savršenstvu radili tri godine i finansirali ga iz svojih džepova. Kao rezultat imamo igru koja će vas ostaviti bez daha svojom simpatičnošću, šarmom ali i težinom.
O čemu se tu u stvari radi? Letilica izleće iz najvišeg tornja neimenovanog grada i na smetilište izbacuje gomilu naizgled nepovezanih limenih delova. Ti delovi su u stvari naš protagonista, robot Jozef (po Jozefu Čapeku, tvorcu reči robot), čiju ulogu igrač preuzima. Nakon što mu pomognete da se sastavi, krećete u akciju spasavanja tornja od Bratstva crnih kapa, tri lopova koji žele da ga unište. Kako igra odmiče, tako se polako odmotava klupko priče, pa saznajemo i kako je Jozef završio tu gde je, o njegovom prijatelju naučniku, kao i zarobljenoj devojci, kojoj je on jedina nada za spasenje. Kroz igru napredujete rešavajući bezbroj zagonetki koje se kreću od izazovnih do zaista teških.
Zašto ocena deset, pobogu? Zato što zaslužuje u svakom pogledu. Vizuelno, igra je prava poslastica. Prelepi, ručno crtani nivoi bi slobodno mogli da se nađu uramljeni na svačijem zidu. Zagonetke, iako na momente baš teške su veoma kreativne i raznolike. Ako ste u prilici igrajte u dvoje, lakše je i zabavnije. Ono što je mene dodatno oduševilo je sistem pomoći. U svakom trenutku možete da potražite uputstvo za taj nivo, ali da biste ga dobili, prvo morate da pređete mini igru, što čini da se ne osećate loše i kao da varate, jer ste uložili trud da bi do uputstva došli, umeste da ste ga guglali i dobili na tacni. I naravno priča, koja nije naročito komplikovana, niti zapletena, ali se fenomenalno od nivoa do nivoa pasivno otkriva (naime, igra nema ni dijaloga ni pisane reči), dirljiva je i učiniće da se na kraju igre istopite u stolici.
Moja najtoplija preporuka, ako vas ne oduševi do ludila, to jednostavno i nedvosmisleno znači da nemate dušu. Iako vam mi ovde igru prilažemo potpuno besplatno, razmotrite opciju da podržite kreativnost i originalnost grupice nezavisnih entuzijasta, kako bi u budućnosti možda dobili još neki naslov ovog kalibra. Igru možete kupiti na ovoj adresi.Skrinšotovi:

Info:

Naziv: Machinarium
Žanr: Avantura | Puzzle
Razvojni tim: Amanita Design

Linkovi: GameplayOfficial SiteGamespot


Skini:

Naziv: Machinarium-SKIDROW
Veličina: 490 MB

Rapidshare::
http://rapidshare.com/files/293857461/Machinarium-SKIDROW.part1.rar
http://rapidshare.com/files/293856474/Machinarium-SKIDROW.part2.rar
http://rapidshare.com/files/293862858/Machinarium-SKIDROW.part3.rar

Torrenti: TorrageTorcacheZoink

Odgovori na "Machinarium (2009)"

Komentar će biti objavljen kada ga moderator odobri.