X-men Origins: Wolverine (2009)

Autor dalilebadale 19.10.2009. Pregleda: 14854
12345678910    Naša ocena: 7.00
Loading...Loading...

Odmah nakon slabog filma po svačijem omiljenom lošem momku dobili smo priliku da ga ‘provozamo’ na svim konzolama trenutne generacije. Iako tipičan komercijalni potez, Fox je otišao korak dalje, i razvoj igre poverio Ravenu, inače poznatom po serijalu Soldier of Fortune, koji je obavio pristojan posao. Nažalost, to je najdalje što ova igra stiže – pristojno.

Za početak, tehničke karakteristike su na nivou očekivanom za igru ovih produkcijskih vrednosti. Meni, nažalost, ne poseduje ni najrudimentalnija podešavanja vezana za grafiku, ako izuzmemo mogućnost promene rezolucije, što je tipično za igru razvijanu paralelno za više konzola. Sama grafika je i više nego pristojna, motion efekti su lepi i dizajneri su upotrebili ono što su imali na najbolji način. Par pregenerisanih animacija koje igra ima su kvalitetne, mada je jedna od njih (trećina od ukupnog broja, dakle) direktno prenesena iz filma. Zvuk je često solidan, mada je pomalo neuverljivo kada Loganove kandže imaju metalni prizvuk izvlačenja i pre nego što je adamantijum vezan za njegov skelet. Glasovna gluma je jako često mlaka – iako je veći deo glumaca iz filma davao glasove svojim likovima – i to nimalo ne pomaže često neuverljivim dijalozima.

Gejmplej je kopirao God of War najbolje što je umeo. Svaka razlika pre je posledica nemogućnosi dizajnera da emuliraju Sonijevo čedo nego namerna odluka. Igrač čisti deonicu po deonicu od puno malih ili malo velikih neprijatelja, nakon čega rešava environmental zagonetku ne bi li dobio sledeću porciju mesa za mlevenje. Povremeni mini-boss i quick-time event se podrazumevaju. Ako se igrač bilo kog trenutka zaglupi, pritiskom na taster se uključuje Loganovo čarobno šesto čulo, koje pokazuje pravac daljeg napretka, sve interaktivne objekte i litice sa dovoljnim koeficijentom trenja gornje površine da izdrže našeg mišićavog protagonistu. Beat that, Kratos! Sistem oštećenja i regeneracije zaslužuje deset kokica. Način na koji rafali ogoljuju meso do rebara, ne bi li ono odmah zatim krenulo polako da zarasta je praznik za svakog fana. Borba je brutalna i krvava, mada na momente repetativna. Priča prati film, što je i bilo očekivano, a igra je sveukupno prilično kratka.

Konačni utisak i nije odveć povoljan. Igra koja je imala ogromnu premisu iz koje je mogla da vuče građu i inspiraciju svela se na četiri lokacije, dva vremenska perioda i ukraden gejmplej. Ipak, bila bi čista laž reći da ova igra nema svojih zabavnih momenata, pogotovu za PC igrača, željnog kvalitetne tabačine. Uostalom, za igru po filmu sigurno u deset najboljih. 7 kokica, ali zaista fino posoljenih. Sa puterom. Iz mikrotalasne. Fensi.

Žanr: Action
Razvojni tim: Raven Software
Izdavač: Activision
Naziv: X-Men.Origins.Wolverine-RELOADED
Veličina: 6.22GB

Linkovi: Official SiteGamespotIGNMetacritic

Skini besplatno:

Torrenti: DirectTorrageTorcacheZoink

Odgovori na "X-men Origins: Wolverine (2009)"

Komentar će biti objavljen kada ga moderator odobri.