CocoRosie – Lemonade

Autor BigBlack 17.08.2010. Pregleda: 1012

CocoRosie - Lemonade Movie PosterCocoRosie su dve lude sestre iz Amerike koje su se ponovo srele u Francuskoj i pre 7 godina snimile prvi album, u stanu u kojem su živele. Lemonade je singl sa njihovog ovogodišnjeg, četvrtog albuma, koji se, kao i obično, kreće u širokom rasponu od eksperimenata sa svim vrstama muzike (od čarlstona do hip-hopa) do pomerenih art-folk-pop pesama, ali sve vreme sa prizvukom neke ozbiljne mentalne bolesti, posebno oličenog u čarobnoj psihotičnosti vokala.
Ako pođemo od toga da se klanjam iskonskoj jednostavnosti, recimo, jednih Ramones-a i da me u životu, baš kao i u muzici, odbija insistiranje na neobičnosti po svaku cenu, ovaj opis Cocorosie deluje kao nešto što bi ljudi poput mene zaobilazili. Ipak, ko ne rizikuje, taj biva uskraćen za dragocena iskustva. A barem pola opusta ovog benda to jeste jer je kao da ne pripada ovom svetu.
Bajkovita pesma koju prilažemo možda će jasnije opisati kako je u ovoj muzici moguće uživati bez rezerve i nahraniti sve nervne završetke.

CocoRosie – Lemonade

Odgovori na "CocoRosie – Lemonade"

Komentar će biti objavljen kada ga moderator odobri.