Autopark – Sve dalje (2009)

Autor ShiftDelete 16.12.2009. Pregleda: 5421
12345678910    Naša ocena: 9.00
Loading...Loading...

Treći studijski album beogradskog benda Autopark iz fajnli aut. Disk koji je najavljivan više od godinu dana konačno je pred nama u štampanom izdanju u samizdat režiji benda. Prodaja je limitirana na dva urbana beogradska lokala, Šipražje (Golsvordijeva 13) i Šikarica (Skadarska 22). Koncertna promocija je zakazana za sutra uveče u prvom gore navedenom lokalu, a koliko su urednici 2kokice razumeli broj ulaznica (ulazi se sa primerkom diska) je limitiran.

Definitivno jedan od najboljih domaćih albuma ove godine će vas kupiti na prvu loptu sa devet pesama koje, ako obrnete par puta u ovoj zimskoj atmosferi, mogu kao svaka ponaosob da deluju kao singl. Druga misao koja pada na pamet jeste čvrsta rešenost i samouverenost benda u svaku notu od prve do poslednje sekunde što samo ide u prilog činjenici da je ovaj album jako teško i nepotrebno žanrovski svrstavati ili lupati paralele sa nekim drugim.

Moji favoriti što se tiče aspekta teksta su svakako „Radost me uništava“ i „Gori grad“ dok numere koje plene jakim i produbljenim muzičkim izrazom kao što su „Kapisle svetle“ i moj totalni favorit „Milina i toplota“ postrok krljačina sa saundtrekovskim motivima.

Pošto smo mi pirati mekog srca nećemo kačiti link za skidanje, ali ćemo vam dobaciti prvi album simboličnog naziva „10+1“ koji možete skinuti besplatno, a za ovo ostavrenje izdvojte simboličan keš u radnjama koje sam već naveo.

1. Sve dalje
2. Radost me uni[tava
3. Dogovor
4. Gori grad
5. Kapisle svetle
6. Pucketanje prstima
7. Tarantino
8. Milina i toplota
9. Gde se možemo sresti

Žanr: Indie / Powerpop / Shoegaze
Izavačka kuća: Samizdat
Trajanje: 32:08

Linkovi: Myspace LastFM

Skini prvi album: Rapidshare

Odgovori na "Autopark – Sve dalje (2009)"

Komentar će biti objavljen kada ga moderator odobri.