Justin Timberlake – The 20/20 Experience (2013)

Autor asterix 18.03.2013. Pregleda: 10006
12345678910    Naša ocena: 8.50
Loading...Loading...

Justin Timberlake - The 20/20 Experience posterAko neko objavljuje materijal zavisno od inspiracije, onda je to definitivno Justin Timberlake. Sklonivši se sa muzičke scene posvetio se glumi i zabrinuo sve svoje poštovaoce da će tako i ostati. Sedam godina kasnije prilično tiho vraća se na velika vrata sa svojim trećim studijskim albumom. Sem što je ostao dosledan svom prepoznatljivom zvuku otišao je korak dalje eksperimentišući sa žanrovima. Naravno, sve je to učinio uz pomoć producenta Timbaland-a koji je neizostavna figura u njegovom radu.
Svoju pomenutu pauzu JT prekida sa deset novih numera koje se odlikuju prvenstveno neuobičajeno dugim trajanjem od po pet do sedam ili čak osam minuta. Iako to nekad zna da bude problem i smetnja, preslušavanje ovog ”simfonijskog” komada je veoma lako. Zanimljivo je da jedini gostujući izvođač je Jay-Z. Što se tiče kompozicija, analiziraćemo ih redom.
”Pusher Love Girl” je klasično R&B udvaranje voljenoj osobi koje obiluje Justin-ovim (kod nas skoro proslavljenim) falsetom i na kraju beatbox-om. ”Suit & Tie”, muzički u maniru prethodnika, prava je stvar za opuštanje i poziva na blago cimanje glavom u toku slušanja. Gostujući Jay-Z je možda malo suvišan ali je dao doprinos šarenolikosti koju singl ima. ”Don’t Hold the Wall” sa svojim orijentalnim instrumentalom, veoma je zanimljiva i jako liči na muziku iz igrice Crash Bandicoot. ”Strawberry Bubblegum” odiše laganim tempom i vokalima koji smiruju. ”Tunnel Vision” je kombinacija ranijih čuvenih singlova poput ”Sexy Back”, ”My Love” i ”Ayo Technology” i sigurno pretenduje da bude singl sa većim marketingom u vidu spota i nastupa. ”Spaceship Coupe”, sem svog interesantnog naziva, ne nudi ništa inovativno. ”That Girl” je očito nastavak uvodne numere ali je odvojena kao posebna sigurno da ne bi imali petnaestominutni aranžman. ”Let the Groove Get In” je prijatno latino iznenađenje koje je u svakom smislu jednostavno i melodično. Teško je a ne ustati i baciti koji korak uz nju. ”Mirrors” je još jedan pravi potez ali takođe i gospel omaž prethodnih radova. ”Blue Ocean Floor” bi mogao poslužiti nekoj ljubavnoj drami kao saundtrek i možda samo za to.
”The 20/20 Experience” je album koji će teško komercijalno nadmašiti svoje prethodnike jer će zaprepastiti veliki broj slušalaca koji su navikli na klupske hitove. Kritički će dobro proći jer je prikazao zrelijeg Justin-a, oženjenog koji je u svojim tridesetim i koji nema potrebu za dokazivanjem ili isticanjem. Mada ako se izvrše obrade za potrebe radijskih stanica, jer ne može proći sa ovolikim trajanjem, nije isključena mogućnost da ponovi dominaciju iz 2006. godine.Info:

Naziv: Justin Timberlake – The 20/20 Experience
Žanr: Neo Soul
Izdavačka kuća: RCA
Trajanje: 70:02

Lista pesama:

01. Pusher Love Girl (8:02)
02. Suit & Tie (5:26)
03. Don’t Hold The Wall (7:10)
04. Strawberry Bubblegum (7:59)
05. Tunnel Vision (6:46)
06. Spaceship Coupe (7:17)
07. That Girl (4:47)
08. Let The Groove Get In (7:11)
09. Mirrors (8:05)
10. Blue Ocean Floor (7:22)

Deluxe Edition Bonus Tracks:

11. Dress On (4:39)
12. Body Count (4:42)

Linkovi: Official SiteWiki:ArtistWiki:Album


Justin Timberlake – Suit & Tie ft. Jay-Z (2013):
Skini besplatno:

Naziv: Justin.Timberlake.The.20.20.Experience.Deluxe.320
Veličina: 184 MB
Kvalitet: MP3 – 320kbps

Uputstva: DLCTorenti

Mega: Mega DLC

Torrenti: DirectTorrageTorcacheZoink

Odgovori na "Justin Timberlake – The 20/20 Experience (2013)"

Komentar će biti objavljen kada ga moderator odobri.