Miles Davis – Bitches Brew (2010) Remaster

Autor gostujuciautor 12.11.2010. Pregleda: 5551
12345678910    Naša ocena: 9.50
Loading...Loading...

Miles Davis - Bitches Brew 2010 Album CoverGostujući autor: Neshoggi

Ako obratite pažnju, na YouTube-u, Justin Bieber i Miley Cyrus imaju preko milijardu pregleda video spotova. Milijardu! A sa druge strane, prodali su možda 3 miliona albuma zajedno. Vremena su se promjenila, muzička industrija ima neku novu publiku i mora da im uzima novac na neki novi način.
U međuvremenu se preživljava reizdavanjem klasika! Skoro mi se na plej listu usetao remasterovani Bitches Brew, legendarni album još legendarnijeg Milesa Davisa, čovjeka koji je doprinjeo džezu koliko je Michael Jordan doprinjeo košarci. Konkretno Bitches Brew se računa kao prvi album subžanra nazvanog džez rok, i kada je 1970te izdat izazvao je poprilično komešanje među ljubiteljima džeza. Davis je naprasno odlučio da “elektrifikuje” džez, okupio standardnu ekipu (saksofon, klarinet, i naravno njegovu trubu), a zatim i neku koja je više priličila rokerima tog doba (električna gitara, bas gitara, električni klavir, kompletna ritam sekcija…) i rekao im otprilike “samo me partite i ništa ne pitajte”. Većinu vremena nisu ni znali šta sviraju.
A to što su svirali postala je legenda! Ako meni ne vjerujete, pregledajte top listu najboljih albuma ikada otprilike bilo kojeg magazina koji je ikad pisao o muzici i naći ćete Bitches Brew. Ovo je, takođe, Davisov prvi zlatni, a potom i platinumski album i jedan od najpopularnijih džez albuma uopšte. Uticao je na mnoge muzičare u njihovom stvaranju, i da ga nije bilo vjerovatno ne bi bilo ni fanka ni soula kakvim ih danas znamo, a vjerovatno ni svega što je izraslo iz tih pravaca.
Sve u svemu, obavezna lektira za svakoga ko sebe zove ljubiteljem muzike.Info:

Naziv: Miles Davis – Bitches Brew
Žanr: Džez, Fjužn
Izdavačka kuća: Columbia Records, Legacy Records
Trajanje: 106:01

Lista pesama:

Disk 1:
01. Pharaoh’s Dance
02. Bitches Brew
03. Spanish Key
04. John Mclaughlin
05. Miles Runs the Voodoo Down
06. Sanctuary
07. Feio

Linkovi: Official SiteWiki:ArtistWiki:Album


Skini:

Naziv: Miles.Davis.1970.Bitches.Brew
Veličina: 243 MB
Kvalitet: MP3 320 kbps

Torrenti: MagnetTorrageTorcache

Odgovori na "Miles Davis – Bitches Brew (2010) Remaster"

Komentar će biti objavljen kada ga moderator odobri.