Rihanna – Unapologetic (2012)

Autor asterix 12.01.2013. Pregleda: 5645
12345678910    Naša ocena: 4.00
Loading...Loading...

Rihanna - UnapologeticposterOvim (ko zna kojim po redu) izdanjem Rihanna je potvrdila epitet mašine za štancanje muzičkog materijala. Ne prođe godinu dana a da zanosna cura u pojedinim trenucima vanzemaljskog lika ne izbaci nešto novo. Koliko god ovo zvučalo pežorativno na račun ”mladog” izvođača, ujedno potvrđuje njenu istrajnost u istraživanju različitih tema i žanrova što je posebno evidentno u imidžu kojim Rihanna prikazuje te motive.
”Unapologetic” se ističe koktelom različitih zvukova, dopadljivim melodijama, sigurnim vokalima ali i praznoglavim tekstovima. Ne postoji zajednički momenat oko kog gravitiraju svi elementi već su numere raspoređene haotično sadržeći svaka za sebe svoju priču. U svoj toj muzičkoj obojenosti mogu se naći prilično kvalitetni komadi ali i uobičajeni prolazni promašaji. Pravo prijatno iznenađenje jesu ”Diamonds”, ”Right Now”, ”Stay” i ”Nobody’s Business”. ”Diamonds” je nesumnjivo pravi hit koji u svakom pogledu dominira od svog početka do kraja što je i potvrdio kako komercijalno tako i kritički. Pravi pogodak. ”Right Now” je potvrda kvaliteta David-a Guetta-e koji u svom reonu stvaranja šta god da uradi jednostavno je bez greške. Bez njegovog učešća ne bi bila ni pomenuta. ”Stay” je odlično poslužila da prikaže mirniju i emotivniju Rihanna-ninu stranu koja zbog materijalizma u muzici ne može da dođe do izražaja. To je uradila i “Love Without Tragedy” koja je doslovno uništena svojim preagresivnim nastavkom “Mother Mary”. ”Nobody’s Business” već se dosta proslavila biografskim segmentom uoči samog izdanja odnosno skandalom sa Krisom Braunom, talentovanim izvođačem koji je dao svoj doprinos na albumu. Odlikuje se ležernošću i očito je inspirisana singlom Majkla Džeksona ”The Way You Make Me Feel”. Sa druge strane imamo ”Phresh Out the Runway”, ”Numb”, pomenutu ”Mother Marry” i ostale kojim ”Unapologetic” iskače iz šina i leti u obližnju nepregledivu provaliju. ”Runway” kao prva na disku, očajno započinje ovo izdanje navodeći vas da odmah prestanete da ga slušate. U ”Numb” rep vokale snimio je Eminem koji je prosto ispoštovao svoju koleginicu zarad njihovih prethodnih odličnih dueta i promrljmljao par rečenica. Ostatak sačinjavaju bledunjave kompozicije među kojim ipak ima nešto potencijala.
Konačno, možemo reći da je ”Unapologetic” solidna kolekcija koja će se naročito dopasti Rihanna-nim obožavaocima ali i pobornicima srodnih izvođača. Klubovima će svakako poslužiti itekako još kad izađu remiksi a ostalima može dobro doći.Info:

Naziv: Rihanna – Unapologetic
Žanr: Pop
Izdavačka kuća: Def Jam
Trajanje: 55:06

Lista pesama:

01. Phresh Out the Runway (3:42)
02. Diamonds (3:45)
03. Numb (feat. Eminem) (3:25)
04. Pour It Up (2:41)
05. Loveeeeeee Song (feat. Future) (4:16)
06. Jump (4:24)
07. Right Now (feat. David Guetta) (3:02)
08. What Now (4:03)
09. Stay (feat. Mikky Ekko) (4:01)
10. Nobody’s Business (feat. Chris Brown) (3:36)
11. Love Without Tragedy / Mother Mary (6:59)
12. Get It Over With (3:32)
13. No Love Allowed (4:09)
14. Lost in Paradise (3:36)

Linkovi: Official SiteWiki:ArtistWiki:Album


Rihanna – Diamonds (2012):
Skini besplatno:

Naziv: Rihanna.Unapologetic.2012.CDRip-Bubanee
Veličina: 97 MB
Kvalitet: MP3 – 320 kbps CBR

Uputstva: DLCTorenti

Peeje: Peeje DLC

Torrenti: DirectTorrageTorcacheZoink

Odgovori na "Rihanna – Unapologetic (2012)"

Komentar će biti objavljen kada ga moderator odobri.