The National – High Violet (2010)

Autor BigBlack 18.05.2010. Pregleda: 3648
12345678910    Naša ocena: 9.00
Loading...Loading...

Nije The National - High Violet 2010 Album CoverPostoji tihi zajednički imenitelj za grupe The Editors, Interpol i The National, kako generacijski tako i muzički – asocijacija na Joy Division, svakako najviše zbog iankertisovskog kvaliteta vokala pevača svakog od bendova. Duboki, mračni, svečani.
Dok su Editors drugim singlom ‘Munich’ napravili jednu od najmonumentalnijih pesama decenije, većina ostalog materijala je pojedena osrednjošću, verovatno usled njihove prevelike želje da postanu …ako ne kao U2, onda kao Coldplay.
Interpol je, pak, jedan od najvećih bendova na svetu danas. Niko kao oni. Napravili su tri remek-dela od albuma. Četvrti album je najavljen za ovu godinu. Strepim.
The National su, iako sa najviše albuma (čak pet) iza sebe, uvek nekako bili u senci svih, a ponajviše samih sebe, a i muzički najmanje nametljivi. Nešto kao Interpol na sedativima, elegantni i dostojanstveni, ali više barski, nikotinski rok, narativniji i nervozniji.
A sad konkretno. Poslednji album National-a najavljen je spektakularnim nastupom kod Letermana gde su svirali novu pesmu ‘Terrible Love’, koja je bila adekvatna ilustracija. High Violet je, pre svega, jako tužan album. Ne pričam o seti koja služi za ukras, pričam o težini. Ovaj album prvo doživite grudima i stomakom. Onda počnete da osvešćujete šta vam se dešava, pesmu po pesmu.. I primetite kako je ovo najmelodičniji njihov album. Ako bih umesto ove recenzije mogla da vam priložim crtež, on bi predstavljao prelivanje tuge, kao iz prepune sudopere, tuga koja curi iz svake jebene pesme, svakog udaha, hrabra, muška (ima li ičeg hrabrijeg od muškarca koji se ne stidi sopstvene slabosti?), natopljena alkoholom. Ali ne bolna tuga kao u istoimenoj Čehovljevoj priči. Postoji nešto uvrnuto hedonistički kada Met Berninger kaže ”I don’t want to get over you”. Idealni saundtrak za bežanje od nečega, predivna uteha, milovanje zvukom. Ne znam kako će se ovaj pokazati u vremenskoj perspektivi, ali sada, dugo će vas progoniti. High Violet je dostojan svakog vašeg privatnog pakla.Info:

Žanr: Indie Rock, Post-Punk Revival
Izdavačka kuća: 4AD
Trajanje: 47:40

Lista pesama:
01. Terrible Love
02. Sorrow
03. Anyone’s Ghost
04. Little Faith
05. Afraid of Everyone
06. Bloodbuzz Ohio
07. Lemonworld
08. Runaway
09. Conversation 16
10. England
11. Vanderlyle Crybaby Geeks

Linkovi: Official SiteWiki:ArtistWiki:Album


Skini:

Naziv: The National – High Violet
Veličina: 117 MB
Kvalitet: MP3 (320 kbps CBR)

Torrenti: Google

    2 komentara na "The National – High Violet (2010)"

  • it's working says:

    album je stvarno odlican. i sve je bas tako – “prelivanje tuge iz sudopere”, tuga koja curi iz svake pesme, istim laganim, neumitnim intenzitetom. najvise mi se svidja recenica “ima li ičeg hrabrijeg od muškarca koji se ne stidi sopstvene slabosti?” TO JE TO! i da, tacno je i za uvrnuti hedonizam u mirenju sa tugom kao stanjem svesti. (“sorrow waited, sorrow won”). ima tu neceg mazohistickog. super recenzija.
    e, da. danas je tacno 30 godina od smrti iana kertisa.

  • ShiftDelete ShiftDelete says:

    Dobar album od jutros ga slušam, pošto mi kiša nije bila dovoljna

Odgovori na "The National – High Violet (2010)"

Komentar će biti objavljen kada ga moderator odobri.