Top 20 singlova našeg odrastanja (prvi deo)

Autor ShiftDelete 26.12.2011. Pregleda: 13478
12345678910    Naša ocena: 10.00
Loading...Loading...

Top 20 singlova našeg odrastanja (prvi deo) posterSa malim zakašnjenjem čestitamo Božić svima onima koji ga slave i obeležavaju po Gregorijanskom kalendaru. I mi smo ovih dana u raznim slavljima, tako da smo vas ostavili na cedilu. Ipak, ne berite brige. Potrudićemo se da vam novogodišnje praznike maksimalno ispunimo novim ostvarenjima, nekim ocenjenim sa recenzijama, a nekim bez.
Ipak, ovi praznici ne bi bili praznici kada ne bi bilo godišnjih lista. Takođe ovaj sajt ne bi bio 2kokice.com kada ne bi smo napravili makar malu sprdačinu na račun tih lista. I zato za vas imamo jednu koja bi mogla da vam bude sasvim zanimljiva.
Gledajući kako godine brzo promiču pored nas često se šokiramo kada primetimo da je nešto, što je za nas bilo uobičajeno, sada daleka praistorija. Takođe se šokiramo kada shvatimo da većina mladih oko nas nema pojma o čemu pričamo. Kako biste nas bolje upoznali, ali još bolje saznali uz koju muziku smo mi skakali kada smo bili mlađi (igrice tad uglavnom nisu postojale), evo dvadeset singlova koji su na neki način obeležili naše detinjstvo.

20. Eyesburn – Fool Control
Pesma koja je obeležila svojevrstan način života u filmu „Munje“, koji smo obožavali i nismo postavljali previše pitanja o njegovoj estetskoj ili umetničkoj vrednosti. Eyesburn je jedini domaći bend koji je uspeo da se provuče na ovu listu.
19. R.E.M. – Losing My Religion

Pesma koju nalazimo patetičnom i dan danas služila je isključivo za slušanje u osami, a blam pri hvatanju na delu pri slušanju iste je bio ravan hvatanju u masturbaciji. Ipak, pesma se održala, a kada smo odrasli slušali smo je i uživo – u Beogradu.
18. Soundgarden – Black Hole Sun

Iako nas je stigla malo kasnije nego što je izdata, ova pesma je obeležila druženje po podrumima, kupovine prvih gitara i osnivanje prvih bendova koji su bili dno dna, što nama nikako nije smetalo. Saundgarden i Kris Kornel su nas pratili još duže.
17. Radiohead – Paranoid Android
Da li treba nešto da dodam? Pa svi koriste android telefone zbog ove pesme.
16. Jay Z – Hard Knock Life

Uverenost da živimo u najvećem getu, iako zapravo nismo brinuli ni o čemu, nas je gurnula u zagrljaj hip hopa. Kasnije smo hip hop pravdali buntovništvom prema obrazovnom sistemu, a danas željom da imamo kintu. Hard Knock Life-u nismo prismrdeli, ali smo uvek imali izgovor za Jenkiz kačket.
15. No Doubt – Don’t Speak

Pesma koju smo slušali isključivo zbog devojčica. Mislili smo da ćemo ih bolje razumeti, ili makar provaliti njihovu estetiku pri izboru muzike – znate kada ubodete pravu kasetu devojčici za rođendan imate velike šanse da u ponedeljak popričate sa njom na velikom odmoru. Kasnije su nam priznale da im je pesma bila glupa. E pa, nama se svidela.
14. Blur – Song 2

Kada sam bio mali bio sam uveren da će moj život nositi saundtrek Blura. Grupa se raspala, ali ako mi verujete da i dalje pred svaki bitan događaj u životu čujem ovu pesmu u glavi. Kao da su juče bile prve sedelje, gde bi svi pomahnitali na prve zvuke ove numere.
13. The Offspring – The Kids Aren’t Alright

Sve vam je jasno. Mi smo bili deca koja prosto nisu ok u glavi. Kao ama baš sva deca. A The Offspring? Oni su bili početak za odlazak u skejt park. Tada je sve pošlo nizbrdo – jer skejt samo tako najbolje funkcioniše.
12. The Cure – Friday I’m in Love

Zanemarujući njen globalni fenomen koji je nepojmljiv ova pesma nam je tiho šaputala u uvo da se ozbiljno zaljubimo u nepostojeće osobe i mi smo je slepo poslušali. Otkidanje od adolescentskog perioda, pakovanje širokih iscepanih farmerki u kutije i želja za super brzim odrastanjem odrastanjem su usledili odmah. Da je ova pesma osoba, pretukao bih je na ulici.
11. The Cranberries – Zombie

Još jedna pesma koju su nam uvalile osobe ženskog pola, a mi njima kasnije bile zahvalni. Ortakinje koje su ovo najbolje pevale uz prvu cirku na pojedinim žurkama su uvek bile prve pozivane u naše bendove koji su bili osuđeni na propast.Da li vi imate neke svoje predloge za prvih deset singlova koji su obeležili ovu eru: devedesete i početak dvehiljaditih?Odgovori na "Top 20 singlova našeg odrastanja (prvi deo)"

Komentar će biti objavljen kada ga moderator odobri.