Rapidshare

Od 21.01.2012. godine svi novi postovi će direct download linkove imati isključivo unutar DLC fajlova. Razlog za ovo je što će linkovi tako neuporedivo duže trajati. Bolje i za nas i za vas. Uputstvo je pisano za Rapidshare linkove, naravno funkcioniše i za sve druge linkove unutar DLC fajlova.

Za skidanje filmova sa Rapidshare-a i drugih hosting sajtova postoje programi koje skidanje svih onih linkova rade automatski.
Koristićete JDownloader. JDownloader ima veliki broj opcija i dosta je napredan. Takođe je neophodan za skidanje iz DLC fajlova. JDownloader je dovoljno jednostavan za korišćenje, čak ima i opciju da se koristi hrvatski jezik u programu, tako da će vam se skidanje filmova i ostaliog materijala sa našeg sajta svesti na nekoliko klikova mišem.

1) Potrebno je JDownloader sa oficijelnog sajta: http://jdownloader.org/afterdownloadw

2) Nakon skidanja programa, pokrenite WebInstaller.exe. Setup će sam skinuti potrebne fajlove sa interneta i instalirati program.
Za pokretanje JDownloadera potrebno je da imate instaliran JRE (Java Runtime Enviroment). Ukolike JRE nije prisutan, JDownloader će vas upozoriti. JRE možete skinuti odavde.

3) Idite na stranicu sa željenim sadržajem. U sekciji “Skini” desni klik na Rapidshare DLC (ista procedura je i za bilo koji drugi DLC) i kliknete Save link as… (ili odgovarajući ekvivalent u vašem brauzeru, ukoliko ne koristite Firefox) i sačuvajte DLC fajl na vaš računar.


4) Kada otvorite JDownloader, pređite na tab “Linkgrabber” (1), zatim u donjem levom uglu kliknete dugme “Add Container” (2), i kada se otvori novi prozor odaberite DLC koji ste upravo skinuli. Alternativno, možete DLC fajl samo prevući u “Linkgrabber” tab u JDownloader-u.

Napomena: Ukoliko ne skidate iz DLC-ova, već sa normalnih linkova potrebno je da sa sajta kopirate linkove, kliknete da dugme Add URL(s), pa zatim u novom prozorčiću na Parse URL(s).

Sačekajte par sekundi da program proveri da li su linkovi ispravni. Linkovi su na taj način ubačeni u JDownloader. Kada se pored svih linkova pojavi zeleni kružić, to je oznaka da su linkovi isptavni. Filmovi se po defoltu skidaju u C:\Downloads što možete promeniti prateći sledeće korake. Uradite dupli klik na paket, čime se otvara dodatni deo na dnu ekrana. Kliknete na dugme “Select” i odaberete željeni direktorijum. Dalje je potrebno samo kliknuti na dugme “Continue with all” što će vas vratiti na tab “Download” u kome možete pratiti do koje faze je download stigao. Sada je još samo potrebno da sačekate da se download završi.


Za sva dodatna podešavanja pogledajte “Settings” tab. Ostaje vam samo da uživate u materijalu koji ste skinuli.