Blood for the Gods – Sezona 1 (2010)

Autor printsc 12.01.2010. Pregleda: 3499
12345678910    Naša ocena: 8.00
Loading...Loading...

Sada nešto malo drugačije…

Ovo je tip serija koje ja volim, nema junaka za koje ćete se vezati, izlizanog humora i suza, ali zato ostajete prikovani za ekran čitavih 40 min.

Serija prati različite načine žrtvovanja na svim kontinentima i različitim vekovima, reći ću samo da se poslednji zabeležen slučaj religioznog žrtvovanja (ako ćemo verovati ovoj emisiji) desio 2006. Počinje sa nezaobilaznim Astecima, većinu ste mogli da vidite ako ste gledali Apokalipto. Onda prelaze na načine žrtvovanja koji su veoma surovi, zanimljivi, meni fascinantni. Neke vrste žrtvovanja su pokušali da rekonstruišu da bi pokazali da su (ne)mogući kao npr. da li je moguće ubijati petoro ljudi svaki minut 72 sata bez prestanka. Takođe je i svako žrtvovanje snimljeno kao polu film polu animacija.

Serija je veoma uzbudljiva, a epizode traju standardnih 40ak minuta, tipična serija na Diskaveriju. Za sada su izašle samo 2 epizode. Prva se tiče žrtvovanja, seksa i plodnosti, a druga žrtvovanja i moći.

Ono što zadivljuje je ljudska kreativnost, jačina vere i surovost.

Možda bi ipak trebalo spomenuti i da osobe sa slabim srcem, mala deca i osetljive osobe ne bi trebalo ovo da gledaju, meni ništa nije bilo previše odvratno, ali za svaki slučaj da upozorim…

Pošto nije tipična serija, nećete je naći na imdbu i sličnim sajtovima, zato morate da se oslonite na moju ocenu – 8 kokica.

Žanr: Istorijski
Naziv: Blood.for.the.Gods.S01.HDTV.XviD-OMiCRON
Trajanje: ~40 min
Veličina: 350 MB po epizodi

Linkovi:  IMDbOfficial Site

Skini:

Torenti: 
Epizoda 1: TorrageTPB
Epizoda 2: TorrageTPB

Odgovori na "Blood for the Gods – Sezona 1 (2010)"

Komentar će biti objavljen kada ga moderator odobri.