Glee – Sezona 1 (2009-2010)

Autor ShiftDelete 11.06.2010. Pregleda: 14854
12345678910    Naša ocena: 6.00
Loading...Loading...

Glee Series PosterDanas se u Engleskoj, a posebno u Americi sve svodi na pevanje. Đuska je uz to pevanje dobrodošla, a razlog su svakako „Got Talent“, „Idol“i „Faktor X“ serijali. Idejni tvorci najočekivanije serije ove sezone „Glee“ na Foksu su to svakako imali u vidu. Imamo tinejdžere koji igraju i pevaju i do sada verovatno produkcijski najzahtevniji žanr u popularnom televizijskom programu: mjuzikl-komediju.
Iako vam se, po ovom mom uvodu, čini da su se producenti maksimalno uvukli, sada sve široj, poluretardiranoj američkoj publici i da je ova serija dosadna i predvidiva, nemojte se zavarati osnovnom premisom kojom se ovaj šou vodi. Pred vama je super zabavna, izrazito humoristična saga, koja je pre svega maestralno izrežirana i izmontirana, a u trenutku kada se dođe do đuskanja i pevanja, vaša srca se biti toliko raskravljena da te progutati sve što vam ovi šarmantni klinci odrecituju.
Odgledao sam prvu sezonu i pored toga što mogu da potvrdim izuzetno visok koeficijent zaraznosti ove serije, ne mogu da se otmem utisku da bi stvari bile kudikamo bolje da su izbegnute sada već dobro poznate zamke početka svakog šoua: prenatrpavanje likovima, komplikovanje sa previše zapleta, maksimalno pojednostavljivanje pojedinih dijaloga i krpljenje nelogičnosti dodatnim nelogičnostima pod idejom „smislićemo kasnije kako će se to razrešiti“.
Enivej, Gli klub je klub luzera (dosadna Koreanka, čabi Afro-amerikanka, lik u kolicima i maleni predizajnirani gej) koji se bavi pevanjem, mjuziklima itd. Vil Šuster je mladi profesor španskog koji dobija zadatak da vodi klub luzera, ali malo ko zna da je nekada i on sam bio član Gli kluba dok je isti žario i palio na takmičenjima talenata… Dodajte tu još tinejdž trudnoću, zadrte klince iz tima američkog fudbala koji su prisiljeni da igraju i pevaju, masovno drogiranje dece, profesore koji su protiv kluba, manipulaciju dece sa Daunovim sindromom i još po nešto i dobićete crnohumorni mjuzikl čiju ćete prvu sezonu popiti na iskap.Info:

Naziv: Glee
Žanr: Komedija | Drama | Mjuzikl
IMDb rejting: 8.8/10 (17,664 glasova)
Kreator: Ian Brennan, Brad Falchuk, Ryan Murphy
Igraju: Dianna Agron, Chris Colfer, Jessalyn Gilsig, Jane Lynch, Jayma Mays

Linkovi: IMDbTrailerOfficial Site


Skini:

Trajanje: ~40 min po epizodi
Veličina: ~350 MB po epizodi

Torenti: Sezona 1

Titlovi: ENSR

Odgovori na "Glee – Sezona 1 (2009-2010)"

Komentar će biti objavljen kada ga moderator odobri.