True Blood – Sezona 1 (2008)

Autor D 6.11.2009. Pregleda: 4961
12345678910    Naša ocena: 9.00 Ono što odmah privlači pažnju je špica koja je verovatno jedna od najboljih u skorijoj televizijskoj istoriji, sa savršeno odgovarajućom pesmom za ton i tematiku serije - "Jace Everett - Bad Things" (YouTube). Serija je bazirana na romanima "The Southern Vampire Mysteries" američke spisateljice Šarlejn Heris, a rađena je u produkciji HBO televizije, čije ime sugeriše kvalitet i manjak kompromisa (The Wire, The Sopranos), obiluje nasiljem i seksom i pokušava da približi reakciju društva na nešto strano i nepoznato, nešto čega se možda i plašimo, gde se može povući paralela sa modernim društvom i njegovim odnosom prema manjinama. Još jedan "plus" ove serije je i njena fantastična autentičnost, što u lokaciji, što u (meni vrlo iriantnom) južnjačkom akcentu. Glumačka ekipa je više nego solidna, a njenu okosnicu čine Ana Pakuin (Suki) i Stiven Mojer (Bil), koji su par i u stvarnom životu. Žanr: Drama | Fantasy | Horror IMDb rejting: još čekamo Stvaralac: Alan Ball Igraju: Anna Paquin, Stephen Moyer, Sam Trammell, Ryan Kwanten, Rutina Wesley, Chris Bauer Naziv: True.Blood.S01.DVDRip.XviD-REWARD Trajanje epizode: ~55 min Veličina epizode: 550MB Video: Xvid – 624×352 - ~950kbps Audio: AC3 5.1 – 448kbps CBR Linkovi: IMDb – Trailer - Official Site Skini: Titlovi: SR - EN Torenti: Torrage - TPB" />
Loading...Loading...

Nakon kreiranja sintetičke krvi, vampiri su preko noći od bića iz legendi postali sugrađani. Suki Stekhaus je konobarica sa telepatskim sposobnostima koja živi u seoskom mestu Bon Tomp u Luizijani na jugu Sjedinjenih Država. Njen život se menja kada u bar u kome radi uđe Bil Kompton, zgodni stosedamdesettrogodišnji vampir, koji se vratio u Bon Tomp nakon smrti svog poslednjeg rođaka. Kako Suki ne može da čuje misli drugih “superiornih” bića, njegovo društvo joj prija i u toku prve sezone oni postaju par.

Prva sezona je bazirana na misterioznim ubistvima žena koje su na ovaj ili onaj način bile u kontaktu sa vampirima, odnosu Suki i Bila, kao i Sema Merlota, vlasnika bara u kome Suki radi, i Tare, Sukine najbolje prijateljice. Bil upoznaje Suki sa “pravilima vampirstva” i oni zajedno pokušavaju da premoste razlike koje ih dele.

Ono što odmah privlači pažnju je špica koja je verovatno jedna od najboljih u skorijoj televizijskoj istoriji, sa savršeno odgovarajućom pesmom za ton i tematiku serije – “Jace Everett – Bad Things” (YouTube). Serija je bazirana na romanima “The Southern Vampire Mysteries” američke spisateljice Šarlejn Heris, a rađena je u produkciji HBO televizije, čije ime sugeriše kvalitet i manjak kompromisa (The Wire, The Sopranos), obiluje nasiljem i seksom i pokušava da približi reakciju društva na nešto strano i nepoznato, nešto čega se možda i plašimo, gde se može povući paralela sa modernim društvom i njegovim odnosom prema manjinama. Još jedan “plus” ove serije je i njena fantastična autentičnost, što u lokaciji, što u (meni vrlo iriantnom) južnjačkom akcentu. Glumačka ekipa je više nego solidna, a njenu okosnicu čine Ana Pakuin (Suki) i Stiven Mojer (Bil), koji su par i u stvarnom životu.

Žanr: Drama | Fantasy | Horror
IMDb rejting: još čekamo
Stvaralac: Alan Ball
Igraju: Anna Paquin, Stephen Moyer, Sam Trammell, Ryan Kwanten, Rutina Wesley, Chris Bauer

Naziv: True.Blood.S01.DVDRip.XviD-REWARD
Trajanje epizode: ~55 min
Veličina epizode: 550MB
Video: Xvid – 624×352 – ~950kbps
Audio: AC3 5.1 – 448kbps CBR

Linkovi: IMDbTrailerOfficial Site

Skini:

Titlovi: SREN

Torenti: TorrageTPB

Odgovori na "True Blood – Sezona 1 (2008)"

Komentar će biti objavljen kada ga moderator odobri.