Get Out (2017)

Autor kinezz7 15.03.2018. Pregleda: 11327
12345678910    Naša ocena: 9.00
Loading...

Get Out posterS vremena na vreme, u sumornom holivudskom vrtlogu novca, recikliranja starih ideja i zaglupljivanja publike se pojavi nešto kreativno i gotivno, kao Get Out. Jednostavan, zabavan i dobar film, koji svako treba da pogleda, bez obzira što mu u opisu stoji “horor komedija”.

Get out to i jeste – komedija sa klasičnim by-the-book elementima horora koji zapravo služe kao vešt paravan na direktnu poruku (upućenu najverovatnije Trampu) – SAD je zemlja uvijenog (ili neuvijenog) rasizma, koji se proteže kroz društvo i dobija raznorazne oblike. Koncept zvuči poznato – momak i devojka idu da upoznaju devojčine roditelje (možda najneugodniji momenat svakog muškarca). Roditelji deluju super i otvoreno što im ćerka bleji sa crncem, ali stvari dobijaju čudan kontekst na kućnoj žurci. Da ne otkrivam previše, ali na direktan i zabavan
način, reditelj Jordan Peele udara onde gde će Amerikance boleti – pravimo se da smo kul, ali zapravo u suštini nismo, jer ne umemo da budemo. Jedno jednostavno pitanje s početka filma – “A jel tvoji znaju da sam ja crn?” dosta toga govori – jer je uopšte i postavljeno. Biće tu i smeha i nekih epskih fora i momenata, ali ono što čini ovaj film velikim je njegova jednostavnost i atmosfera, koja vas vuče, tera da čekate i otkrijete šta se tu dešava, iako zapravo već naslućujete. A sve dobijate na lep način, bez imalo razočarenja. Ovo je komedija sa smislom, komedija koja (kako li to samo zvuči) tera na razmišljanje.

Lični favorit za Oskara za najbolji film, ali nepisano pravilo je da najbolji često ostanu praznih ruku. Ali, kao zamena, stigla je nagrada za najbolji originalni scenario.


Info:


Naziv: Get out
Žanr: Horor, Komedija
IMDb rejting: 7.7/10 (210,623 glasova)
Režija: Jordan Peele
Igraju: Daniel Kaluuya, Bradley Whitford, Caleb Landry Jones, Allison Williams

Linkovi: IMDbOfficial SiteRT


Trejler:
Skini besplatno:


Naziv:
Trajanje: 169 min
Veli?ina: 1.46 GB
Video: x264 – 720 x 400 – 1100 kbps
Audio: AAC 5.1 – 128 kbps CBR

Torrenti:

Torrenti HD 1080p: Magnet

Titlovi: ENSR

  4 komentara na "Get Out (2017)"

 • x says:

  film je korektan ali 9???pre ce biti jaca petica.ne nalazim nista specijalno u njemu,kada sam ga pogledao licio mi je na nesto iz tv kuhinje ala netflix ali sa malo skromnijim budzetom.

 • Lemmy says:

  realna je ticape mnog devet mnogo…

 • yosoj says:

  meni je ovaj film toliko očajan bio i predvidiv da ne mogu prežaliti vremena koje sam potrošio na njega

 • Ubedljivo says:

  Najbolji film u zadnje vreme, pomalo jeziv, ali vrhunski

Odgovori na "Get Out (2017)"

Komentar će biti objavljen kada ga moderator odobri.